Förvara dina parfymer på rätt sätt

improveme.se

Mörkt och svalt, i kylskåp eller i badrummet? Det finns många oklarheter kring parfymförvaring. Läs vidare för att ta reda på hur du på bästa sätt förvarar dina dofter.

En dyr parfym kan vara förtrollande. De kan ha en förmåga att förstärka vår personlighet och kan kännas lika viktig som en accessoar eller smycke. Eftersom parfymer ofta kostar en del vill vi ju självklart att de ska hålla så länge som möjligt.

Parfymflaskorna förvaras bäst på en mörk plats med en jämn, sval temperatur. En garderob eller klädkammare kan vara en sådan plats. Parfymer bör inte utsättas för ljus överhuvudtaget, vilket är synd eftersom att de flesta flaskorna är så pass vackra att vi gärna vill ha dem stående framme.

Ett big no-no när det gäller parfymer är att utsätta dem för kraftiga temperaturväxlingar. Därför bör du inte förvara din parfym i bardummet eftersom att temperaturen i rummet stiger avsevärt när du duschar varmt. Fönsterbrädan är också en sådan plats. Under vinterhalvåret är det väldigt svalt här medan parfymens temperatur kan stiga rejält när solen ligger på.

Att förvara dem i kylskåpet är inte heller en bra idé. Att flytta parfymen in och ut ur kylskåpet påskyndar parfymens livslängd. Dessutom kan parfymen ta åt sig av andra oönskade dofter från kylskåpet.

När din favoritparfym håller på att ta slut köper du antagligen en ny. Ett tips är då att hålla den nya flaskan förseglad tills dess att den gamla är helt slut.

Bildspel: Förvara dina parfymer på rätt sätt

Bildspel: Förvara dina parfymer på rätt sätt

[email protected]

2013-02-28 13:10:00

Publicerad: 28 februari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp