Så hittar du din unika signaturdoft

improveme.se

På samma sätt som välformade ögonbryn ramar in dina ögon kan den rätta doften säga en hel del om din personlighet. Men att hitta signaturdoften är lättare sagt än gjort. Läs vidare och lär dig hur du går till väga!

En bra doftgarderob bör innehålla fyra dofter: en lättare dagsparfym och en tyngre nattparfym för både sommar och vinter.

Under sommarens varma dagar och ljumma nätter vill vi bära fräscha dofter, medan de varmare dofterna passar bättre under vinterhalvåret. Men det är viktigt att se till att prova parfymen ordentligt innan du köper den. Olika parfymer doftar olika på olika personer, då den efter några timmar blandas med din kroppskemi. Det är därför inte säkert att en parfym passar dig lika bra som din vän.

Så provar du parfym:

1. Ta god tid på dig
Tiden innan parfymens ingredienser blommar ut och sammansmälter med din personliga kroppslukt varierar och det är därför en bra idé att testa doften under en hel dag för att sedan gå tillbaka och köpa den en annan dag om du är nöjd.

2. Undvik provremsorna

Pappret i kombination av parfymen gör sällan doften rättvisa. Om du ändå måste använda dig av remsorna bör du ”nollställa” luktsinnet mellan de olika dofterna genom att exempelvis lukta på kaffebönor.

3. Lär dig noter
Doftnoter alltså. Ta reda på vilka noter du tycker om och be om hjälp i butiken. Det kan handla om fräschör som citrus eller blommor, eller tyngre noter som mysk, örter eller vanilj.

4. Bind för ögonen
Ge dina sinnen fritt spelrum genom att binda för ögonen när du provar dofter.

Bildspel: Så hittar du din unika signaturdoft

Bildspel: Så hittar du din unika signaturdoft

[email protected]

2014-01-29 09:40:00

Publicerad: 29 januari 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp