Så får du gott doftande hår naturligt

improveme.se

Illaluktande hår är varken kul eller fräscht. Här är tips på hur du enkelt ändrar på det med naturliga ingredienser.

Vi får ibland höra att vi inte borde tvätta håret allt för ofta för att undvika att torka ut det. Å andra sidan vet vi att svett, olja och bakterier kan utvecklas till en obehaglig odör om vi tvättar det allt för sällan. Så hur hittar vi en balans? Här är några naturliga produkter som kan hjälpa ditt hår att dofta gott.

Citron
Citroner har en behaglig citrusluktande doft och funkar speciellt bra för dig som har tovigt hår. Pressa citronjuice och applicera i ditt hår precis innan duschen. Schamponera sedan som vanligt.

Rosenvatten
Spraya lite rosenvatten i håret så doftar du som en vacker blomma hela dagen.

Jasminolja
Jasminolja används bland annat i kosmetika och i massageolja men den kan även smörjas in i hårbotten för en långvarig fräsch doft. Oljan sägs även hjälpa håret att växa snabbare. En vinn-vinn-situation!

Hibiskusolja
En annan olja som har en multitaskingfunktion i håret är den blomsterdoftande hibiskusoljan. Denna stärker hårrötterna samtidigt som den ger ditt hår en mörkare nyans.

Teblad
Gillar du doften av grönt te? Då ska du testa att tvätta håret med vatten som du kokat upp tillsammans med teblad. Schamponera håret som vanligt och byt ut kranvattnet mot en tebladsblandning som du sedan sköljer ut med.

Bildspel: Så får du gott doftande hår naturligt

Bildspel: Så får du gott doftande hår naturligt

[email protected]

2014-10-18 10:17:00

Publicerad: 18 oktober 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp