Locka fram din romantiska sommarfrisyr

Har man rakt hår drömmer man ofta om lockar och om man tvärtom fötts med krull så är det många som gärna tar till plattången för att tämja frisyren. Men för den ultimata romantiska midsommarfrippan är det lockar som gäller. Improvemes redaktion har testat två olika värmeredskap som fixar helt olika typer av lockar på ett kick.

Innan du börjar locka håret bör du ha i någon produkt som innehåller värmeskydd. Dels för att motverka slitage men även för att ge lockarna stadga.

Remington Curl Revolution, 799 kronor

Denna rosa tång stylar håret både snabbt och enkelt. Vi på redaktionen har kommit fram till att tricket här är att låta håret ”flappa” runt i den roterande öppningen. Håll alltså inte i håret för bästa resultat. Locktången roterar åt olika håll och för mer naturliga lockar blir det snyggast att variera åt båda håll. För ett mer stilrent Hollywood-svall á la Rita Ora kör du alla lockar åt samma håll.

Ghd Curve Creative Curl Wand, 1 699 kronor

Den relativt nya locktången har redan tagit oss på redaktionen med storm. Tången är konformad och lite plattare än traditionella locktänger, allt för att skapa ett sådant naturligt och ”beachy” svall som möjligt. Perfekt för dig som är ute efter mjukare och lediga lockar snarare än glamourösa. Tvinna slinga för slinga runt tången och håll kvar i några sekunder. Variera håll på hårtestarna för ett mer naturigt resultat. Låt lockarna svalna och borsta ut dem med hjälp av en mjuk borste eller fingrarna. Voilà!

Lockar utan verktyg? Inga problem.

  • Det allra enklaste sättet att få mjuka lockar i håret är att tvinna fuktigt (inte vått) hår i en knut som du låter sitta (gärna över dagen) tills det är dags att gå på fest. Släpp ner den och dra fingrar eller borste genom håret och fixera med hårspray. Detta gäller även för stylingen med värmeverktyg.
  • Ett annat beprövat tips för vågigt hår är att sova med flätor. Om du har helt rakt hår är det snyggast att böja till topparna för ett naturligt avslut.

Nu är din romantiska midsommarfrisyr snart klar. Dekorera håret med en krans eller fäst enstaka blommor i kalufsen för en gulligare look. Sedan är du redo att ta dig an sommarkvällen med stil. Glad midsommar!

Louise Flinck & Isabella Eklöf
Publicerad: 17 juni 2015
Foto: Alamy, AOP

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige