”Så tar vi hand om våra naglar”

Vad säger egentligen långa eleganta naglar om en människa? Och hur mycket tid och pengar orkar man lägga ner på tassarna? Vi lät fyra tjejer i varierande åldrar berätta lite om sina nagelvanor.

Linn, 27 år
– Sedan några år tillbaka har jag sluppit bekymra mig om att ta hand om mina naglar. Det är någon annan som gör det åt mig eftersom jag varje månad fyller på med nya gelénaglar. Jag betalar omkring 600-700 kronor i månaden för detta, men har trots det inte hittat någon salong som jag känt mig riktigt nöjd med.

Vad är det som krävs för att du ska känna dig nöjd efter ett salongsbesök?
– De ska se naturliga ut och får absolut inte vara ”bulliga” och tjocka. De ska kännas mjuka och naturliga. Det är ett hantverk att skulptera naglar och ett riktigt pyssel. Jag tycker att snygga naglar kan jämföras med välputsade skor. Smutsiga och slitna skor är ett ”big no no” för mig.

Isabelle, 23 år
– Att vara hel och ren är ett begrepp jag även tycker kan appliceras på naglar. Hur ens naglar ser ut säger mycket om en person. Extremt torra händer, nariga nagelband och smuts under nagelspetsen ser helt enkelt ofräscht ut och jag ser därför alltid till att hålla mina händer så snygga som möjligt.

Vad gör du för att ta hand om dina naglar?
– Jag är besatt av att måla dem. Så fort en liten flisa skavts av måste jag ta bort allt och måla om i en ny färg. Lite maniskt beteende, jag vet, men för mig har det blivit ett intresse och en stor del av min vardag att pyssla med naglarna. Jag smörjer även in händerna med handkräm flera gånger om dagen och matchar gärna nagellack med kläder och smink.

Naglar800x450

Alexandra, 20 år
– Jag är ganska dålig på att lägga ner tid på och ta hand om mina naglar. Jag har alltid varit en nagelbitare, men börjar vänja mig av med det. Därför har jag problem med att få dem att växa sig långa och snygga.

Vad tycker du säger om en person som har ovårdade naglar?
– Långa och snygga naglar känns kvinnligt. Men långa naglar på män går däremot fetbort precis som smuts under naglarna.

Ewa, 53 år
– Min viktigaste produkt för att hålla händer och naglar snygga är en riktigt bra handkräm och en nagelolja som jag droppar på nagelbanden morgon och kväll. Det tar bara ett par minuter och händerna känns genast mjuka och ser fräschare ut.

När känner du dig som mest nöjd med dina naglar?
– När jag precis har varit på salong och förstärkt dem med gelé. På vintern går mina egna naglar nämligen lätt av om jag stöter i kanter eller liknande. Därför är gelé bra för att de blir starkare och håller bättre.

Isabella Eklöf
Publicerad: 16 juni 2015
Foto: Alamy

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige