8 av 10 skickar sex-sms

Enligt en amerikansk undersökning svarade över 80 procent av de tillfrågade att de hade ägnat sig åt sexting (sex+texting), alltså sex-sms, det senaste året.

Definitionen av ett sex-sms var att det innehöll utförligt sexuella anspelningar eller förslag som skickats eller tagits emot. Av de 879 deltagarna i studien uppgav 75 procent att de sextat i ett fast förhållande och 43 procent svarade att de hade skickat sexat med någon de hade en tillfällig förbindelse med.

Den amerikanska undersökningen tog också reda på hur attityden för sex-sms var hos deltagarna. Man fann att de som skickade flest meddelanden tyckte att det var roligt och harmlöst. Dessutom visade det sig att de som var mest aktiva ansåg att sextandet var något som förväntades i deras relationer.

De flitigaste messarna var även de som tyckte att sextande gav dem sexuell tillfredsställelse, speciellt bland de som hade en fast relation. Av singlarna var det märkbart färre som tyckte att sex-sms gav dem en sexuell kick.

sms

Även om forskning visat att sextande i förlängningen kan leda till ökade risker som oskyddat sex och könssjukdomar, fann man ändå att en stark majoritet tyckte att beteendet med att skicka lite snusk via mobilen gav så stor tillfredsställelse att det övervägde det negativa.


Text: Louise Flinck
Publicerad: 10 augusti, 2015