Kom över honom – en gång för alla

Ingen har sagt att det är lätt att repa sig från en sprucken relation. Men med stark vilja och några enkla knep kan du snabbare komma över honom … och gå vidare.

Klipp banden
Att hålla kontakten med honom får dig bara att fastna i det gamla. Så, åtminstone till en början, bör du bryta all kontakt. Radera honom ur telefonboken och ta bort honom från Facebook och Instagram. Om ni har gemensamma vänner så ta en paus från dem också.

Res bort
Ta en minisemester för att slippa vältra dig i det förflutna. Har du inte möjlighet att resa bort så vistas i stadsdelar som du annars inte brukar besöka.
 
Fake It – til you make it
Även om du långt ifrån har kommit över honom, så låtsas som att du har det. Tvinga dig själv att gå på fester och titta åt andra killar. En dag kommer du inse att du inte bara låtsas ha kul utan att du faktiskt också har det.

Se till att ha planer
En av de svåraste sakerna med att bryta upp från en relation är att inte längre ha en livskamrat att hänga med varje kväll. Planera in saker för att fylla tomrummet. Om dina vänner är upptagna så hitta en ny hobby eller börja en kvällskurs. Att träna är också bra då det frigör endorfiner som får dig att må bra.
 
Tillåt dig själv att gråta
Även om det gör gott att ha planer så se till att lämna en del rum åt att sörja ditt kraschade förhållande också. Det är inte bra att fly sina egna känslor för mycket, de kommer oftast ikapp en förr eller senare. Ge dig själv en timme eller två att bara gråta ut allt, det kommer hjälpa dig att läka.

Klä upp dig
Även om du inte bryr dig ett dugg om att göra dig fin för någon så gör det för din egen skull. Kläder som får dig att känna dig snygg kommer att öka ditt självförtroende och göra att du känner dig lite starkare. Så på med klackarna och läppstiftet.

Göm allt som påminner om honom
Förvara alla presenter du fått av honom och kort på er tillsammans i en låda längst in i garderoben (om du slänger det kanske du ångrar dig sen). Genom att rensa bort allt som påminner om honom ger du plats för nya saker i ditt sinne -och hem.

Ta av dig ögonbindeln
Många kvinnor framställer sina ex antingen som extremt onda eller också så avgudar vi dem. Om du bara fokuserar på vilken idiot han var kommer du bli bitter. Och om du bara minns hans fantastiska kvaliteter kommer du aldrig kunna hitta någon som kan mäta sig med honom. Så försök att ta både hans goda och dåliga egenskaper i beaktning för att få en fullständig -och rättvis -bild av honom.

Skriv av dig
Dina vänner är fantastiska källor för att hjälpa dig komma över ditt ex. Men vill du inte älta dina problem för dem om och om igen kan det vara skönt att skriva ner tankar och känslor. För dagbok eller skriv ett brev till honom som du inte skickar.
 
Flirta  – men vänta med dejting
Att ägna en natt åt att dansa och flirta kan vara en härlig boost för självförtroendet. Men när det gäller att dejta någon ny bör du se till att du är helt redo innan du ger dig in i något. Annars kan du ta det alldeles för personligt om relationen inte utvecklas.

Redaktionen
Publicerad: 22 mars 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp