Floskler som en singel hatar att höra

 

 Om man varit singel länge är det många som gärna vill ”hjälpa till” med ens kärleksliv. Oftast är det folk som redan är i förhållande som kläcker ut sig floskler som vi singlar verkligen avskyr att höra. Så tänk dig för nästa gång du säger något av följande till en singelvän – han eller hon har definitivt hört det förut. Både en och hundra gånger.

Här kommer några väl valda ord från Improvemes mesta singel.

• Man måste älska sig själv innan någon annan kan älska en.

Bah! Humbug! Så alla i förhållanden älskar sig själva och är sådär vansinnigt harmoniska alltså? Det är nog tvärtom många gånger skulle jag vilja påstå. Det vill säga att många människor i förhållanden är så osäkra på sig själva att de måste bekräftas av en partner och klarar inte av att vara singel utan går från förhållande till förhållande. Självklart ska man älska och respektera sig själv såväl som andra, men kom inte och säg att alla i förhållanden liksom fixat den biten redan.

• Du har ju så höga krav.

Ja men det är väl klart! Jag har höga krav på mig själv så givetvis har jag det på en potentiell partner. Inte tar man väl vem som helst för att slippa vara singel? Eller jo just det, en del verkar ju göra det.

• När du slutar leta så händer det

Okej, men om jag inte är speciellt desperat eller ser varje man som en potentiell make är jag inte mer bara normal då än en letande singelkvinna? Eller är det så att man ska sluta dejta, sluta vara öppen för möjligheter och istället sitta hemma och glo på tv. DÅ händer det?

• Han är inte snygg, men snäll

Det är jättebra. Snälla människor gillar vi. Men det måste väl finnas någon sorts fysisk attraktion också? Om ens kompis redan dissat den potentiella dejtens utseende är det kanske inte vidare troligt att jag själv kommer att falla som en fura. Trots att han är snäll.

• Alla killar på nätet är bara ute efter sex

Ja väldigt många är det. Men det är de å andra sidan på krogen också. Eller kanske på jobbet. Eller vänners vänner. Och det är ju faktiskt på nätet många träffar varandra numera. För vem orkar gå ut och ragga på krogen? Och vännernas vänner är i stort sett alltid upptagna med fru och barn.

Så om du vill hjälpa din singelvän, häng med ut på en aw, umgås mer med din kompis och sitt inte bara hemma och kolla Netflix med partnern. Var en bra wingman och hjälp till att spana och pusha hen till första steget. Vi behöver ofta en spark i baken. Få henne eller honom att inse att det inte är hen det är fel på. Att komma med saker som att man inte älskar sig själv kan få vem som helst att tvivla på sin förmåga att bli älskad. Nej det är istället din plikt som kompis att upplysa singeln om hur förtjusande och vilket bra kap denne är.

Louise Flinck
Publicerad: 28 augusti 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp