Gay Is Okay!

I fredags firades det världen över, för nu har USA äntligen tagit steget in i 2015 och tillåter människor av samma kön att gifta sig. På Facebook ändrar folk sina profilbilder till regnbågsflaggor och det jublas.

Ett steg i rätt riktning. Än är det lång väg kvar att vandra, men i och med att USAs högsta domstol gjort det lagligt att gifta sig i alla delstater i landet så kan man hoppas att andra länder tar efter.

Som svensk kan det vara svårt att fatta att man faktiskt helt lagligt kan mista livet i tio länder bara för att man råkar älska ”fel” person. Fel i lagens ögon. Att vara homosexuell och bli kär i eller tända på någon av samma kön är kriminellt i 76 länder. Att få gifta sig är inte ens att tänka på.

Detta har företaget Lush i samarbete med organisationen All Out tagit fasta på. De har startat en kampanj som de valt att kalla Gay is Ok. Det är okej att vara homo, bi eller transperson.

Deras mål är att

  • Bygga upp en global rörelse som kan påverka och förändra.
  • Att stå upp för kärlek och jämlikhet.
  • Avskaffa lagar som gör det kriminellt att vara homosexuell. Stoppa diskriminering och våld mot HBTQ-personer
  • Människor ska själva få identifiera sitt kön utan att känna rädsla.
  • Homosexuella, bisexuella och/eller transpersoner som känner sig otrygga ska känna stöd.

Kampanjen #GayIsOk har som syfte att samla ihop 250 000 pund för att stödja HBTQ-organisationer runt om i världen. Vill du vara med och stötta kan du köpa den guldglittrande tvålen med hastaggen #GayIsOk för 55 kronor i Lushbutiker runt om i världen. Vi på Improveme.se stöttar givetvis helhjärtat denna kampanj och kan intyga att tvålen doftar helt ljuvligt av citrustoner.

Kampanjen håller på från 25 juni till 5 juli.

Louise Flinck
Publicerad: 30 juni 2015

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna