Här är färgen du ska välja om du vill impa på dejten

Trodde du att det är rött eller rosa som är den ultimata färgen att ha på sig för en första dejt?Fel fel fel. Det brittiska företaget Buy T-shirts Online har gjort en undersökning bland 1 000 personer baserat på hur de bedömer människor beroende på vilken färg de bär.

Kanske Jennifer och Justin hade svart på sin första dejt?
Kanske Jennifer och Justin hade svart på sin första dejt?

De svarande blev ombedda att svara på om en färg gör dem mer självsäkra, om de tycker om att se en specifik färg på det motsatta könet samt om de associerar arrogans och intelligens med en färg. Inte helt överraskande var svart färgen som ger den största självförtroendeboosten. 56 procent av de svarande föredrog svart. Förutom på oss själva gillar vi även svart på varandra. 66 procent av kvinnorna och 46 procent av männen gillade svart på det motsatta könet. Svart var också färgen som flest associerar med intelligens.

Rött förknippas med arrogans.
Rött förknippas med arrogans.

Tidigare har vi fått inpräntat i oss att rött är färgen man ska ha om man vill vara sexig. Och visst är det så att rött fortfarande funkar. 54 procent av kvinnorna tycker att det ger dem en självförtroende-boost, och 56 procent av männen gillar att se kvinnor i rött. Men se upp! Rött är också färgen som flest förknippar med arrogans och inte speciellt många tänker att man är smart om man har rött på sig.

Reese Witherspoons karaktär Elle i Legally blonde bekräftar väl vad som sägs om rosa...
Reese Witherspoons karaktär Elle i Legally blonde bekräftar väl vad som sägs om rosa…

Bottennappet bland färgerna fick rosa. Ha aldrig det om du vill framstå som intelligent. Endast 5 procent av de tillfrågade svarade att de förknippar rosa med intelligens.

Publicerad: 1 september 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp