Hösten är den tråkigaste årstiden att vara singel

Hur är det nu, när är det egentligen som roligast respektive tråkigast, att vara singel i Sverige?

Enligt en undersökning som dejtingsajten Mötesplatsen.se gjort svarade över 50 procent av singlarna att de tyckte att sommaren är bästa tiden att vara singel, 19 procent anser att vintern är bäst, 16 procent sade våren och endast 13 procent av de tillfrågade svarade att hösten är den bästa årstiden att leva singelliv.

Svaren är inte vidare överraskande för visst är det mysigare att vara två när mörkret och kylan smyger sig på. Det är under hösten vi vill dricka te, kolla film och mysa under en filt med någon vi tycker extra mycket om.

På sommaren med de långa ljusa nätterna och varma dagarna, då folk är lite extra snygga med solbrända kroppar och utvilade sinnen, är det extra kul att få flirta loss.

soffmys

Om du vill slippa vara ensam när löven faller och temperaturen droppar har vi några tips på hur och var du kan finna kärleken.

• Dejtingsidor på nätet. Numera är nätdejting ett av de vanligaste sätten att träffa en partner. Några sidor är Mötesplatsen.se, Happypancake.se (gratis), Match.com, Edarling.se.

• Gymmet. Gemensamma intressen är alltid en föredel när det kommer till att träffa nya människor, detta gäller så klart även en partner. Våga ta kontakt med ditt span där mellan maskinerna.

gymflirt-a

• På resa. När man är på resa är det alltid lite extra lätt att börja snacka med folk man inte känner sedan tidigare. Är det en annan svensk dessutom känner man viss samhörighet om man är i ett annat land.

• Krogen.Det klassiska raggstället. På något sätt var det enklare förr då de körde tryckare på dansgolvet och man då kunde bjuda upp sitt potentiella ragg. Nu är det enklaste sättet i baren. Varför inte bjuda honom eller henne på en drink? Viktigt! Undvik klyshiga raggfraser som ” Gjorde det ont när du föll ner från himlen?” och du faktiskt vill få napp.

jobbflirt2

• Jobbet. Det låter tråkigt men många träffas på arbetet. Så varför inte flirta loss vid kaffeautomaten eller på firmafesten?

• Vänner. Nog borde dina vänner kunna komma på någon som kan vara passande för dig? Eller så kanske hans eller hennes partner vet någon? Gör klart för dem att nu är du trött på att vara singel, så nu får de banne mig hjälpa dig!


Text: Louise Flinck
Publicerad: 18 september, 2015