Krönika: “Husfridsligget“

improveme.se

Lady Dahmer beskriver sig själv som självgod feminist som tjatar om genus och tvättar håret utan schampo. Hon är orädd, rolig och engagerad i det hon gör, tänker och tycker. Hon skriver krönikor och blogginlägg som ständigt skapar  debatt. Nyligen nominerad till "Årets Provokatör" på årets Blog Awards.

Bästisen ringde och ville snacka av sig. “Fan, jag har ingen sexlust Natashja! Hur har ni det? Du skriver aldrig om det i din blogg!“ Nej, det gör jag ju inte riktigt. Kanske skriver jag någon anekdot här och där, som den där gången då någon i familjen torkade snoppen med en katthårig handduk (inga namn nämnda) strax innan det utlovade oralsexet. Lite lättsamt och igenkännande men aldrig privat.

När blev sex svårt att tala om? Har det alltid varit det? Fan, jag minns när jag var tio bast och smygkikade i polarens farsas porrtidningar. Det var fnissigt och spännande, men framförallt väldigt pirrigt! Man tänkte på sex, på att ligga, på grannpojken som var så mycket äldre men så snygg. Man sov över hos bästisen och pratade kyssar och sex. Sex har alltid varit närvarande. 

Sen kunde man ju ”the basics”. Där satt man bakom skolhuset med Vecko-Revyn och Mitt Livs Novell och läste sexspalterna och hade vår egen sexualkunskap. Så var man sugen. Ja fan! Hela tiden.

Jag bara väntade på rätt tillfälle och rätt kille. Jo, det måste ju vara rätt kille annars gick det ju inte. Vad jag önskar är att någon hade berättat för mig att man faktiskt kan ha sex för bara sexets skull, och att man inte är en dålig tjej för att man tycker om att ligga. Förstå hur mycket ångest och skam man hade kunnat slippa (och hur mycket kul man hade kunnat ha!).
Kan det vara så att man gärna talar om sex, men inte om sexet man själv har. För det innebär ju att man kanske granskas? Och så jämför man till förbannelse. ”MALIN OCH STEFAN LIGGER MINSANN VARJE KVÄLL! I ALLA HÅL!”

För är det inte så att alla andra har sådär fantastiskt akrobatiskt porrfilmssex hela dagarna? Med flera personer? Hängandes från taket? Man ska ju liksom våga experimentera och leva ut lustarna!

Då vill man inte snacka om det traditionsenliga husfridsknullet man hade natten innan. Det där som tog fem minuter och där alla sen somnade nöjt med en handduk i skrevet. Alla inblandade är alltså två i vår familj. Vi är inte så avancerade.

Ibland känns det som jag är tillbaka I högstadiet, 13 bast och den enda som aldrig blivit kysst. ”Nej, vi har inte haft analsex. Exit only ba.”

När man står där med vardagen upp till knävecket och egentligen bara är för trött, men kraven hopar sig. Och det får mig att tänka på det här med sex och relationer. Och småbarnsliv och hur många förhållanden som går åt skogen redan det första året som föräldrar. Man glömmer bort varandra. Behov sätts åt sidan och irritationen byggs upp och sedan undrar vi om det kommer vara så här för alltid.

Vad fan hände liksom, vi var ju som kaniner? Hur lyckas alla andra hålla igång? Är det fel på oss?
Sex är ett ständigt krav. Inte från partnern alla gånger utan från normer i samhället som säger att män alltid ska vara kåta och kvinnor alltid tillgängliga. Då får man ångest när man inte klarar av att leva upp till det.

Men vi måste ha lite perspektiv. Tillåta oss själva att inte vara kåta. Eller skitkåta. Eller mittemellan. Och fan, våga snacka om det. För jag lovar att Malin och Stefan inte alls är sådär supersexuella. De ligger nog där och undrar hur ofta du får ligga och vad det är för fel på just dem.

Namn: Natashja Blomberg / Lady Dahmer
Bor: Stockholm
Familj: Make och två barn
Gör: Bloggare och krönikör
Aktuell: Nominerad till “Årets Provokatör“ i årets Blog Awards.
Blogg: www.ladydahmer.se

Lady Dahmer skapar ständiga debatter och livar upp nätet med hennes texter.

Lady Dahmer skapar ständiga debatter och livar upp nätet med hennes texter.

[email protected]

2011-09-02 11:39:00

Publicerad: 2 september 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp