“Jag har fått cancer“

improveme.se

För några år sedan struntade Annika Marklund i kallelsen för att ta ett cellprov. Nu har hon fått beskedet att hon drabbats av livmoderhalscancer.

Skribenten och bloggaren Annika Marklund, 28 år, fick nyligen höra de fruktade orden: Du har cancer.

Annika berättar i sin blogg
om hur hon fick ett samtal från en sjuksköterska som bad henne att ta med sina närstående och komma till sjukhuset. Hon förstod direkt vad det handlade om. I somras fick hon nämligen ett onormalt cellprovsvar och blev därför i början av november opererad för att ta bort de onormala cellerna.

Två veckor senare hade provsvaren från operationen kommit. Annika, som tidigare skrivit i sin blogg att hon och sambon försökte skaffa barn, fick istället för en efterlängtad bebis ett chockartat besked om livmoderhalscancer.

Alla kvinnor får
med regelbundna mellanrum kallelse för att ta ett cellprov. Men många struntar i att gå dit, vilket kan få ödesdigra konsekvenser. Många är rädda för att ta cellprov eller, som i Annikas fall, inser inte vikten av att testa sig.
–Jag förstod inte alls hur viktigt det var. Hade jag gått på den hade de kanske kunnat upptäcka förändringarna i tid. Att inte gå på de proven är vansinne. Sanningen är att jag kan ha gått med den här sjukdomen väldigt länge, säger hon till Aftonbladet.
Hon fortsätter:

Jag hoppas att jag får några som inte gjort det här cellprovet att göra det. Det tar fem minuter och kan rädda ens liv.

Annika berättar att hon snart kommer att påbörja en behandling mot cancern.

Bildspel: “Jag har fått cancer“

Bildspel: “Jag har fått cancer“

[email protected]

2011-11-22 13:14:00

Publicerad: 22 november 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp