“Det är vi stolta över“

improveme.se

improveme.se är på plats under Stockholm Pride 2012, som i år hålls i Tantolunden på Södermalm i Stockholm. I bildspelet ovan berättar några av de kända profilerna på festivalen om vad som gör dem stolta.

Stockholm Pride-veckan är i full gång och improveme.se är givetvis på plats i Tantolunden för att bevaka den årliga HBTQ-festivalen.

Evenemanget arrangeras i år för 15:e gången och är Nordens största Pridefestival, med syfte att synliggöra HBTQ-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, transvestiter och queerpersoner. 
 
På festivalområdet finns underhållning, mat, dryck, seminarier, workshops, föreläsningar och uppträdanden. I år uppträder bland annat Loreen, Agnes, Eric Saade, Jedward, Sean Banan, Linda Sundblad, Ott Lepland och Lena Philipsson som gör årets Pridelåt “Du följer väl med?“

Spana i bildspelet ovan för att se vad kända profiler som den amerikanska komikern Margaret Cho, medieprofilen Cimon Lundberg, dragshowartisten Lars-Åke Wilhelmsson och pr-kvinnan Dominika Peczynski svarar på frågan “Vad är du mest stolt över hos dig själv?“

Av: Malin Lundblad och Kevin Krooks

Pridefestivalen handlar om att vara stolt över den man är. Därför frågade vi några av festivalens hetaste profiler vad just de är stolta över hos sig själva. Klicka vidare för att läsa deras svar!

Pridefestivalen handlar om att vara stolt över den man är. Därför frågade vi några av festivalens hetaste profiler vad just de är stolta över hos sig själva. Klicka vidare för att läsa deras svar!

”Jag är stolt över att jag har lyckats vända rädsla till mod”, säger medieprofilen Cimon Lundberg, som är Försvarsmaktens digitala moderator under festivalen.

”Annars hade jag inte stått här i Pride Park överhuvudtaget”, säger han, ”så den insikten är jag väldigt stolt över.”

”Jag är stolt över att jag vågar säga 'kuk' och 'fitta'”, säger Ylva Maria Thompson med ett skratt.

Ylva är bland annat känd för att ha varit presentatör för det erotiska tv-programmet

Ylva är bland annat känd för att ha varit presentatör för det erotiska tv-programmet ”Tusen och en natt” under 90-talet. Hon är också konstnär och har låtit gjuta 100 svenska kvinnors könsorgan till ett konstverk.

”Jag är stolt över att jag är smart. Eller, stolt…det är ju inte jag som har åstadkommit det egentligen – men jag är väldigt nöjd med det i alla fall”, säger pr-kvinnan Dominika Peczynski. (Foto: Linnéa Frank)

”Mest stolt är jag nog för mina ben”, säger dragshowartisten Lars-Åke Wilhelmsson.

Lars-Åke, som är mest känd för sitt alter ego

Lars-Åke, som är mest känd för sitt alter ego ”Babsan”, drar upp byxbenet för at visa sitt vältränade lår.

”Just nu är det min mage, den är jag väldigt stolt över”, säger medieprofilen Kitty Jutbring, som väntar sitt första barn, en dotter.

”Vi får hoppas att det är en liten flata där inne”, tillägger Kitty.

”Jag är stolt över att jag vågar testa nya utmaningar”, säger Lina Gulbrandsen, projektledare för RFSU på Pridefestivalen.

”Trots att jag kan bli rädd för att jag inte ska klara något så testar jag ändå”, menar hon.

”Just nu är jag stolt över att SL är med och sponsrar Pride”, säger Christer G Wennerholm, Moderaternas trafiklandstingsråd och styrelseordförande för SL.

”Det är viktigt att visa var vi står. Vi har 730 000 stockholmare som reser varje dygn och SL är till för alla: oavsett kön, religion och sexuell läggning”, säger han.

”Jag är stolt över att ha blivit hitbjuden och att jag får vara delaktig i Stockholm Pride”, säger Margaret Cho, amerikansk standupkomiker, som gjorde ett bejublat uppträdanden under torsdagseftermiddagen.

”Det är första gången jag besöker Stockholm och jag älskar det. Det är så vackert,” säger hon.

redaktion@improveme.se

2012-08-03 09:31:00

Publicerad: 3 augusti 2012

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige