Lycklig utan kondom?

improveme.se

Visste du att sperma kan vara bra för andra saker än att göra barn? Tro det eller ej, men det kan göra dig lyckligare.

Flera forskare från olika universitet i USA har kommit fram till att man kan bli gladare av att ha någon annans sädesvätska i kroppen.

Sperma innehåller flera hormoner som kan förbättra humöret. Det kan exempelvis vara humörhöjande oxytocin, sömnframkallande melatonin och antidepressiva prolactin. Forskarna menar att de som har sex utan kondom har lättare att få i sig dessa hormoner genom utlösning.

De undersökte sexliven och mentala hälsan hos 293 tjejer i ett amerikanskt college. Alla deltagarna fick fylla i ett skriftligt frågeformulär angående deras sexuella vanor och aspekter, samt svara på ”Beck Depression Inventory”, ett frågeformulär som avgör om man har depressiva symptom eller inte.

Indirekt så mätte forskarna hur mycket sperma deltagarna hade i kroppen genom att fråga när de senast hade oskyddat sex.

Resultaten publicerades i Archive of Sexual Behavior, och det visade sig att de som aldrig använde kondom (och därmed lät sperman komma in i kroppen) hade färre depressiva symptom än de som alltid eller ofta använde skydd.

Dessutom så upptäckte man att kvinnor som avstår helt från sexuellt umgänge var lika depressiva som de som alltid använde kondom, vilket innebär att det är sperma (och inte sex) som gjorde kvinnorna lyckligare.

Detta betyder emellertid inte att alla får en positiv effekt av att ha sperma i kroppen. Vi råder dig att använda kondom om du är osäker, och uppmanar inte på något sätt till könssjukdomar eller oönskade graviditeter.

Bildspel: Lycklig utan kondom?

Bildspel: Lycklig utan kondom?

redaktion@improveme.se

2012-08-25 08:00:00

Publicerad: 25 augusti 2012

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige