Nervositet innan giftermål

improveme.se

Fjärilar i magen innan du ska upp på altaret? Ta det på allvar, du kanske inte är redo att gifta dig.

Nervositet innan giftermål kan vara en indikation till att äktenskapet kan leda till skilsmässa, enligt en undersökning i Journal of Family Psychology.

Forskare frågade drygt 450 nygifta par om de var oroliga för att bli lämnde vid altaret, och mötte sedan upp paren fyra år senare. De som var oroliga för att partnern skulle få kalla fötter hade avsevärt fler skilsmässor än de som var säkra i sina förhållanden.

Det är dock svårt att avgöra om de där fjärilarna bara är nervositet eller om man faktiskt inte är redo. Vi uppmanar inte till skilsmässa eller förstörda förhållanden, men nedan hittar du några tips som kan hjälpa dig avgöra var du står.

Öppna upp
Om du inte gillar att hon är ute och festar varje helgdag eller att hennes pappa är lite för sträng -berätta det.

– Ska du spendera resten av ditt liv med henne måste du berätta vad som stör dig, vad du är orolig för och hur ni kan lösa det, säger den certifierade relationsterapeuten Ken Freemont Smith.

Hitta en lösning på problemen
Vissa försöker att håll tillbaka sin olycka för att undvika problem. Istället föreslår Smith att du ska berätta exakt vad man känner för sin partner så ni kan lösa det problemet tillsammans.

Berätta om dina drömmar

Ni ska spendera resten av era liv tillsammans. Tillsammans. Om du alltid har velat åka på en road trip i USA med polarna så är det läge att berätta det innan ni sätter ringarna på fingrarna.

– Att inte berätta dessa saker kommer till slut att bita dig, säger Smith.

Är du rädd för att hon kommer säga nej? Då är det kanske inte läge att gifta sig.

Bildspel: Nervositet innan giftermål

Bildspel: Nervositet innan giftermål

kevin.krooks@improveme.se

2012-09-13 09:57:00

Publicerad: 13 september 2012

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige