Så hittar ni tillbaka till varandra igen

improveme.se

Alla par hamnar i en svacka då och då. Och ibland kan de vara knepiga att ta sig ur. Spana in de här relationstipsen – och hitta tillbaka till varandra.

Kanske tar jobbet för mycket energi, barnen kräver en hel del uppmärksamhet och ni har tappat bort varandra bland alla vardagliga bestyr.

Unna ert förhållande den omsorg det förtjänar med de här enkla knepen.

1. Spendera tid tillsammans -ensamma
Det är kanske lättare sagt än gjort om man har barn, men att spendera tid tillsammans som ett par och inte bara som föräldrar är viktigt för relationen. Så försök hitta någon som kan vara barnvakt en kväll och ät en romantisk middag tillsamman.

2. Hjälp varandra
Det är lätt att hamna i små rutiner kring vem som gör vad i hemmet och detta kan lätt leda till konflikter. Men om det är meningen att han ska ta disken efter middagen men ser väldigt trött ut kanske du kan hjälpa honom? Och om hon ska ta hand om tvätten men har ett viktigt möte på jobbet att förbereda sig för kanske du kan göra det den här gången? Det går ändå inte att räkna i kärlek.

3. Visa uppskattning

I det vardagliga livet är det så lätt att ta varandra för givet. Ägna några minuter då och då till att låta din partner veta hur mycket du älskar honom eller henne och berätta vad som gör honom eller henne så speciell för dig.

4. Sluta sträva efter perfektion

Ofta kan ett par få lida på grund av att varje part strävar efter sin egen individuella perfektion. Män känner ofta att de behöver vara perfekta på jobbet, i sängen och med barnen. Kvinnor känner behov av att vara perfekta mödrar, älskare, inredare av hemmet och att se bra ut hela tiden. Försök se dig själv genom din partners ögon i stället för att försöka leva upp till bilden som alla tidningar ger. I verkliga livet har människor mycket mindre förväntningar på varandra. Och om ni kan kompromissa om perfektionen kommer ni få mycket mer utrymme för varandra.

5. Hitta en gemensam hobby

Det är viktigt att ha ett gemensamt intresse -som inte inkluderar barnen eller hemmet. Ni båda kanske gillar konserter eller bio och kan göra det till en vana en gång i månaden?

6. Ha en individuell hobby

Det kanske låter motsägelsefullt med tanke på den tidigare punkten, men att ha ett eget intresse att ägna sig åt är viktigt för att få egen tid, stärka ditt självförtroendet och träffa nya vänner. Det gör dig också till en mer intressant person och ger mer att diskutera med din partner.

7. Positiv kommunikation
I dagens kommunikationssamhälle är det ironiskt nog många par som har svårt att kommunicera med varandra. Och när det väl sker handlar det ofta om negativa saker. Försök att starta dina samtal på ett positivt sätt, även om det handlar om kritik. Det kommer garanterat få din partner att lyssna bättre.

8. Hetta till det i sovrummet

Har det blivit lite tråkigt mellan lakanen? Oroa dig inte. Det händer alla par och är relativt lätt att åtgärda. Det viktiga är att inte låta det dra ut för länge på tiden. Kanske behöver ni anstränga er lite extra för att få till det. Överraska din partner med en massage eller nya underkläder.

9. Stäng av telefonen

Sociala nätverk som Twitter, Facebook och Instagram kan få oss att bli osociala i det verkliga livet. Stäng av telefonen eller datorn och visa din partner att han eller hon är mer intressant än dina ytliga bekanta på diverse forum.

10. Njut av varandra

Om du vet att din partner är den ”rätta” ska det vara kul att umgås. Så ta tid till att njuta av varandra. Vare sig det betyder att laga en god middag tillsammans, ta ett bad eller stanna i sängen en hel dag.

Bildspel: Så hittar ni tillbaka till varandra igen

Bildspel: Så hittar ni tillbaka till varandra igen

emelie.wiktoren@improveme.se

2013-01-08 15:47:00


Text:
Publicerad: 8 januari, 2013