Se upp! Det här kan skada er relation

improveme.se

Att stress och lite sömn påverkar ditt förhållande negativt är knappast någon nyhet. Men här är sex mer oväntade saker att se upp för i en relation – alla uppbackade av vetenskapliga studier.

1. Din vikt
Forskare vid Tennessee University har undersökt närmare 200 nygifta par och fann att både män och kvinnor var mer tillfreds med deras förhållande när kvinnans BMI var lägre än mannens. Även om studien uteslutit andra faktorer som depression och inkomst, som kan ha påverkat resultaten, är det ingen idé att börja banta för en lyckligare relation. När allt kommer omkring måste vi kunna acceptera varandra oavsett storlek, eller hur?

2. Din killes föräldrar
Att ha för bra kontakt med din killes föräldrar kan vara negativt, enligt en studie vid Michigan University i nordöstra USA. Par har 20 procents högre risk att göra slut när kvinnan är bästa vän med killens föräldrar. Så om du inte är supernära dina svärföräldrar kan du luta dig tillbaka.
 
3. Ditt pendlande till jobbet
Att kämpa sig igenom rusningstrafiken morgon och kväll irriterar de flesta människor -och kan faktiskt påverka oss hemma, enligt en undersökning som genomförts av forskare vid universitetet i Umeå. Risken att separera ökar med 40 procent om du långpendlar varje dag, enligt studien, som publicerades i december 2012.

4. Din mobiltelefon
Att messa med mamma medan din kille försöker berätta om sin dag är så klart oartigt. Men en studie vid Essex University i Storbritannien visar att smartphones kan påverka ditt föhålande negativt -även när du inte använder den. Par som hadetelefonen nära till hands hela tiden känd mindre tillit och empati från sin partner.

5. Din hund
En annan brittisk studie visar att din hund kan förstöra ditt dejtingliv. 28 procent singelmän skulle inte kunna tänka sig att träffa en kvinna med hund.

Bildspel: Se upp! Det här kan skada er relation

Bildspel: Se upp! Det här kan skada er relation

emelie.wiktoren@improveme.se

2014-10-22 14:00:00

Publicerad: 22 oktober 2014

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige