6 vanliga myter om hälsosamt sex

improveme.se

Det behöver inte vara spontant, nyskapande eller regelbundet. Myterna kring riktigt bra sex är många. Vi presenterar sex av dem.

Har du också funderat kring ifall alla par har massor av perfekt sex, utom du och din partner? De flesta av oss ifrågasätter vårt sexliv och jämför gärna med andra. Men i själva verket behöver ni inte uppleva omvälvande orgasmer för att ha en hälsosam intim relation.

I själva verket är antagligen ditt sexliv i bättre form än du tror. Läs om de sex vanligaste myterna kring sex.

Myt 1: Spontant sex är bäst

Det vi inte schemalägger, gör vi inte. Det är ett faktum i dagens vardag och sex är inget undantag. Att förvänta sig att sex bara ska ske spontant kan leda till långa torkperioder. Försök därför att boka in lite tid för varandra. Att veta att du och din älskling har varandra för er själva på fredag kväll kan få dig att längta och känna dig mer sugen än någonsin.

Myt 2: Ni måste ha sex tre gånger i veckan
Regelbundet sex värnar om förhållandet, men bli inte alltför besatt av att hålla räkningen. De flesta lyckliga par har inte sex varje dag, eller ens två eller tre gånger i veckan. Det viktiga är att ni båda är nöjda med frekvensen.

Om ni inte är överens kan det vara en idé att prata om det utanför sovrummet. Och kom ihåg att det finns annat som bidrar till ett hälsosamt sexliv än bara själva sexakten. Spontana kramar, kyssar, hålla handen och gos gör er också mer intima.

Myt 3: Båda måste vara på humör

Försök att släppa pressen kring sex. Det är okej att känna sig oinspirerad ibland. Ha sex när ni känner för det istället för att känna ett måste att ha det just på kvällen. Prova nya platser, tider på dygnet, positioner och förspel för att hålla igång spänningen.

Men om ingen av er någonsin är på humör kan det vara en idé att prata om det med en terapeut eller läkare för att utesluta eventuella hälsoproblem.

Myt 4: Bra sex är långsamt och utdraget
Få av oss kan unna oss lyxen av lugnt sex. Ärligt talat tycker nog många av oss i hemlighet att det låter som mer arbete efter en ansträngande dag. Var därför öppen för snabbisar! Se det som ett sexigt ”mellanmål” som ökar din energi och får dig på bra humör.

Myt 5: Ha sex för att bli sams är ohälsosamt för ett förhållande

Att ha sex efter ett rejält bråk är inte det minsta ohälsosamt. Tvärtom kan det vara oerhört passionerat och hjälpa till att upprätthålla intimiteten under tuffa perioder.

Dessutom är det naturligt att känna sig sugen efter bråket. I stridens hetta stiger doserna av adrenalin och dopamin vilket även ökar din upphetsning. Denna rush kan därför vara ett bra substitut till förspel.

Myt 6: Det är alltid män som är sugna på sex
Forskning visar att så många som en av fem män har en relativt låg sexlust. Trots detta fortsätter vi att tänka på män som mycket sexuella varelser. Kom ihåg att mediciner och antidepressiva piller kan minska sexlusten. Det är inte heller ovanligt att män över 40 kan uppleva en dipp i testosteronnivån vilket också gör det hela till en utmaning för dig som partner.

Bildspel: 6 vanliga myter om hälsosamt sex

Bildspel: 6 vanliga myter om hälsosamt sex

[email protected]

2013-01-30 10:38:00

Publicerad: 30 januari 2013

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip