Ny studie: Storleken har betydelse

improveme.se

Storleken har ingen betydelse, brukar det heta. Men viss roll har den visst. Enligt en ny studie tycker kvinnor att en stor manslem är mer attraktiv än en liten.

Sexuellt urval har haft stor betydelse under evolutionen och en hypotes som forskare diskuterat är att kvinnorna styrt utvecklingen av mannens organ.
 
Och den nya australiska studien antyder att även storleken på mannens könsorgan ska ha påverkats av samma krafter, skriver TT.

I undersökningen, som publicerats i Proceedings of the National Academy of Sciences, lät forskarna skapa ett stort antal datoranimerade mansfigurer i olika längder och med olika proportioner på axlar och höfter samt penisar av olika storlekar. Totalt gjordes 343 olika kroppskombinationer.

Sedan fick över 100 kvinnor ranka hur pass attraktiva mansfigurerna var. Merparten ansåg att män med breda axlar och smala höfter var sexigast, vilket länge varit känt som en attraktiv kroppsbyggnad. Även längden hade viss betydelse.

Men det mest påtagliga resultatet var att män med stora lemmar ansågs vara mer attraktiva, skriver TT. Dock kan den inte ses isolerad. En lång och bredaxlad man med liten penis är ändå mer attraktiv än en kort, smalaxlad man med stor penis. För att könsorganet ska ha någon betydelse måste alltså kroppen i övrigt upplevas som attraktiv.

Om undersökningens resultat kan bekräftas i fler studier ger det starka belägg för att kvinnorna kan ha styrt utvecklingen av mannens organ.

Bildspel: Ny studie: Storleken har betydelse

Bildspel: Ny studie: Storleken har betydelse

[email protected]

2013-04-09 15:00:00

Publicerad: 9 april 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp