Orgasmer kan bota din huvudvärk

improveme.se

Dunkar huvudet av hemsk huvudvärk? Strunta i värktabletterna och satsa på sex istället. Ny forskning publicerad i tidskriften Cephalagia visar nämligen att orgasmer kan lätta din migrän.

Sextio procent av deltagarna i studien menade att sexuell aktivitet hjälpte dem att må bättre när de fick ett migränanfall. Men sex med en partner är inte nödvändigtvis ett måste.

-Studien visade ingen större skillnad i smärtlindring mellan de som hade sex med en partner mot de som onanerade, säger neurologen och huvudvärksspecialisten Stefan Evers, forskare vid universitetet i Münster i Tyskland.

Men hur kan en orgasm fungera som en huvudvärkstablett? Faktum är att sex kan verka som distraktion från huvudvärk samtidigt som orgasmen i sin tur är muskelavslappnande och frigör endorfiner som lindrar smärtan.

Känner du istället för att prova en annan metod för att lätta huvudvärken kan yoga vara ett bra alternativ. En indisk studie visar nämligen att yoga kan minska kronisk spänningshuvudvärk med hela 71 procent.

Bildspel: Orgasmer kan bota din huvudvärk

Bildspel: Orgasmer kan bota din huvudvärk

isabella.eklof@improveme.se

2013-04-23 09:35:00


Text:
Publicerad: 23 april, 2013