Välj nätdejtning för kärlekens skull

improveme.se

Vill du ha ett lyckligt äktenskap? Strunta i att klä – men satsa på att koppla – upp dig.

Tro det eller ej, men genom att kontakta någon på internet kan faktiskt bidra till ett längre och mer tillfredställande äktenskap visar forskning från University of Chicago.

Genom att studera människor som träffades mellan år 2005 och 2012 så upptäckte de att 7,6 procent av paren som möttes i verkligheten hade brutit upp, jämför med 6 procent av de som träffades online. Detta har inte något med demografi att göra, då resultaten var likadana när de vägde in de faktorerna.

– Det kan bero på att folk som träffas på nätet är mer motiverade att hitta något långvarigt, och så kan de vara mer selektiva än de som väljer det gammelmodiga alternativet, säger studiens ledande upphovsman John Cacioppo.

Även om nätdejting inte hade någon större skillnad beroende på var parterna bodde, så var det tvärtom med de som lärde känna varandra i verkligheten. Av de som träffades offline så hade platsen stor betydelse: exempelvis så var paren som gick i samma skola eller växte upp tillsammans mer tillfredsställda än de som träffades på en bar eller café första gången.

Är man kräsen kan internetdejting vara ett bra alternativ då du kan sålla bort de ointressanta, precis som Cacioppo säger. Sen slipper du ju den pinsamma tystnaden som kan uppstå vid en dejt.

Bildspel: Välj nätdejtning för kärlekens skull

Bildspel: Välj nätdejtning för kärlekens skull

kevin.krooks@improveme.se

2013-06-10 12:52:00


Text:
Publicerad: 10 juni, 2013