Det signalerar din Facebook-bild

improveme.se

Att ha den perfekta profilbilden på Facebook är viktigt för många. Och den säger mer om dig än vad du tror. Spana in vad just din bild signalerar!

Den beskurna bilden
Den tas ofta under en utekväll tillsammans med andra personer men som nu fått en kapad arm eller ett halvt ansikte. Budskapet här blir ”titta på mig!”. Och det spelar egentligen ingen roll om dina kompisar blir förnärmade av att bli bortklippta eller inte.

Förhållande-bilden
Gulligt enligt vissa, men lite för mycket in-to-your-face för andra. Den här typen av foto signalerar till alla i din vännerlista att du är upptagen, att allt handlar om mysiga hemmakvällar och att ingen bör försöka flirta med varken dig eller din partner.

Självporträttet
”En spontan bild på mig med mobilkameran när jag gick förbi en spegel på gymmet”-typ av korten har blivit vanliga. Även om det är tänkt att de ska bli spontana och roliga ser de oftast mest bara stela och fejkade ut. Du kan dessutom lätt uppfattas som en ganska självgod person när du fotograferar dig själv.

Den abstrakta bilden
Ingenting förmedlar ”jag är konstnärlig och mystisk” lika mycket som den här typen av profilbild. Oftast handlar det om närbilder på träd och grenar där solljus strömmar igen, ringar på vattnet eller något taget ur en konstig vinkel.

Den formella bilden
En bild som är tagen med vit bakgrund rakt upp och ned är ett säkert kort. Det är tänkt att förmedla att du är för upptagen för att ägna för mycket tid på sociala medier och att du är en seriös, hårt arbetande person. Men trots bristen på fantasi visar det att du är en kreativ person, eftersom du inte vill framställa dig själv som en kreativ person.

Semesterbilden
Du framför Eiffeltornet, Frihetsgudinnan eller ett vattenfall -det här signalerar att du är en positiv, livsbejakande och äventyrlig person som inte gillar att sitta stilla. Men en del kan nog även uppleva det som skrytsamt eller klyschigt.

Familjeporträttet
Att ha en profilbild där du syns bland dina vänner eller familj visar att du inte är så självupptagen och vill framhäva dig själv -snarare tvärtom. Det visar tydligt att ditt liv kretsar kring andra och att du är en härlig person. Men det kan också uppfattas som att du har dålig självkänsla och försöker gömma dig bakom andra.

Bildspel: Det signalerar din Facebook-bild

Bildspel: Det signalerar din Facebook-bild

[email protected]

2013-07-22 08:02:00

Publicerad: 22 juli 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp