Gayvänligaste byn i Sverige

improveme.se

Vissa är öppna för homosexualitet, men andra tar det ett steg längre. Camilla Näslund har gjort sin hemby till Sveriges gayvänligaste by – och nu fortsätter hon med arbetet för sexuell jämlikhet.

För 20 år sedan kom Camilla ut som homosexuell, men på grund av fördomar och negativt mottagande gick hon tillbaka in i garderoben och höll sig kvar där inne. Nu är hon öppet gay och bor i Holmslund.

Camilla har emellertid vänt sin mörka bakgrund till en erfarenhet. Det hela började med en fråga på Facebook. Hon frågade om hennes hemby med 1300 invånare, lilla Nordingrå i Höga Kusten, kunde bli den gayvänligaste byn i hela vårt avlånga land.

Där och då startade resan för att få Nordingrå att bli mer mottaglig för homosexuella. Redan har Camilla fått hissa prideflaggan i sin hemby och nu ska hon dessutom byta akterflagga på High Coast Sea-båtarna. Flera gånger främjar hon ett gayvänligt samhälle, att så många byar som möjligt följer i Nordingrås fotspår.

”Jag kan naturligtvis inte motstå att utmana alla små byar i landet att öppna upp och ge all kärlek till alla i sin omgivning. Det borde inte finnas en enda turistinformation i landet utan regnbågsflagga”, skriver hon på sin blogg.

Den 1:a oktober kommer en föreställning om Camillas liv, en musikal på Oscarsteatern i Stockholm med Erik Linder som huvudroll och Peter Englund som producent. Där kommer Camilla själv också berätta om hur hon hamnade i ett missbruk på grund av att hon kom ut för 20 år sedan.

Du kan läsa hela inlägget här.

Camilla Näslund ligger bakom hela idén.

Camilla Näslund ligger bakom hela idén.

Efter 20 tunga år kom hon till slut ut som gay igen.

Efter 20 tunga år kom hon till slut ut som gay igen.

”Jag kan naturligtvis inte motstå att utmana alla små byar i landet att öppna upp och ge all kärlek till alla i sin omgivning

”Jag kan naturligtvis inte motstå att utmana alla små byar i landet att öppna upp och ge all kärlek till alla i sin omgivning” skriver hon i sin blogg.

kevin.krooks@improveme.se

2013-09-11 13:06:00

Publicerad: 11 september 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige