Därför är män kåtare

improveme.se

Det är en evig fråga – är kvinnorna eller männen kåtast? Forskare från University of Texas säger att svaret är lätt som en plätt: männen är kåtare.

När män och kvinnor i undersökningen fick se bilder på attraktiva personer av motsatt kön visade det sig att männen hade svårare för att ignorera bilderna. Denna sexuella impuls var nästan fyra gånger starkare än hos kvinnor, men när det kommer till generell självkontroll så ligger båda könen på samma nivå.

I grund och botten kan man säga att evolutionen ligger bakom detta. Då sex kan leda till bland annat oönskad graviditet, något som kvinnan får ta konsekvenserna av, så väljer de sexpartners mer försiktigt, tror studiens upphovsman Paul Eastwick.

Han tror även att samhället acceptans av männens lekfulla flörtande har stärkt deras sexuella impulser. Och som grädde på moset: flera andra studier har visat att män hånglar eller ligger runt mer än kvinnor.

Det går emellertid att förbättra viljestyrkan. Den kan försämras när du är trött -se därför till att sova ordentligt för att slippa walk of shame dagen efter.

Bildspel: Därför är män kåtare

Bildspel: Därför är män kåtare

kevin.krooks@improveme.se

2013-09-27 15:01:00

Publicerad: 27 september 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige