10 bästa tipsen till den nydumpade

improveme.se

Har du precis blivit dumpad? Känns det som om världen har gått under? Lugn. Greppa en skål med glass och läs igenom dessa tio tips.

Det kan kännas jobbigt när någon som man stått nära helt plötsligt försvinner ur ens liv. Men försök ta det med ro. Här följer tio tips.

1. Fokusera på annat

Ju mer tid och hjärnkapacitet du ägnar åt att tänka på din före detta partner desto mindre finns det över för annat. Till exempel att fokusera på att baka världens godaste paj eller försöka klara av att springa en mil.

2. Uppskatta singellivet

Singellivet är inte så dåligt som du tror. Kanske fick din partner dig att avstå från aktiviteter som du annars skulle tackat ja till?

3. Kom ihåg anledningen

Det kan vara lätt att blicka tillbaka på relationen med rosafärgade glasögon, men glöm inte varför ni gjorde slut. Ofta finns det en god anledning bakom det hela.

4. Ring singelvännerna
Tänk på alla dina vackra och smarta vänner som även de är singlar. Alla kan inte vara i en stadig relation hela tiden. Din tid kommer!

5. Undvik självdestruktivitet

Att gå den självdestruktiva vägen vid ett sådant här tillfälle kan vara både frestande och förödande. För hur mycket det än lockar med en extra påse chips, ett extra glas vin eller några extra cigaretter så är det inte värt det. Låt inte en avslutad relation bryta ner dig.

6. Klipp Facebook-kontakten
Kanske vill du spela odramatisk och låta bli att ta bort din gamla partner som vän på Facebook. Risken är dock stor att du några månader framöver kommer att snyfta över en ny partner som du förmodligen kommer tycka är mycket sötare än du själv.

7. Trakassera inte
Försök inte utsätta din gamla partners nya flamma för glåpord eller dissande kommentarer. Du kommer att må dåligt av det sen. Det är ju inte du som har gått miste om någonting utan det är din före detta som gått miste om dig.

8. Se bristerna
Ditt ex hade nog en del brister som du valde att förbise när ni väl var tillsammans. Kanske gjorde denne narr av överviktiga människor på gatan, använde (enligt dig) fula halsdukar eller skrev onödigt pretentiösa inlägg på en blogg som hela tiden kom på tal. Fokusera på dessa brister.

9. Inte jordens undergång

Detta är inte slutet. Du har ett helt liv framför dig och ska inte behöva tänka på vad du kunde gjort annorlunda. Blicka framåt!

10. Förlita dig på ödet
Saker händer av en anledning. Låt bli att tänka på varför du blev dumpad. Anledningarna till att du blev det kan leda till att någon i framtiden kommer att älska dig.

Bildspel: 10 bästa tipsen till den nydumpade

Bildspel: 10 bästa tipsen till den nydumpade

ebba.lindstrom@improveme.se

2013-10-08 12:12:00

Publicerad: 8 oktober 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige