Ta er igenom otroheten – tillsammans

improveme.se

Ibland händer det som inte får hända – din partner har varit otrogen. Det är inte lätt, men det går att ta sig igenom det.

De flesta väljer säkert att lämna partnern eller helt enkelt låtsas som att det inte har hänt. Fråga först dig själv om relationen är värd att rädda. Om den är det så kan det gå att ta sig igenom och, förhoppningsvis, blir ni starkare och lyckligare än någonsin.

Bryt kontakten

Om ni verkligen vill få de att fungera igen, se till att bryta kontakten med den tredje parten. Oavsett om det var du eller din partner som vänstrade, radera älskaren eller älskarinnan från era liv. Gör det tillsammans och visa personen att offret prioriterats igen. Då får dessutom din partner en känsla av makt.

Korten på bordet

Troligtvis kommer älskaren eller älskarinnan att försöka höra av sig igen, se därför till att vara öppen med allt. Ge tillgång till era lösenord till sociala medier, SMS, mail, och samtalslistor. Det kanske låter mycket, men för att vinna tillbaka förtroendet kan det krävas. Ifall personen skulle höra av sig igen: låt din partner veta det på en gång.

Tala ut
Var beredd att svara på en hel del. Om offret vill veta när, var hur, vem, varför -se till att svara ärligt på frågorna, även om det har att göra med detaljer under själva sexet. Se det som en brottsutredning: offret kommer inte kunna gå vidare innan all viktig fakta har avslöjats. Se dock till att dra en egen gräns till vilka sanningar som är för grova för att berätta.

Är det däremot du som ställer frågorna, ha i åtanke att det kan vara mycket värre än du trott. Fråga därför bara det du kan hantera och tycker är väsentligt.

Ta en gemensam paus

Hur knasigt det än låter så kan en resa tillsammans hjälpa relationen. Däremot bör ni undvika att prata om otroheten, se bara till att vara så romantiska och älskande som möjligt. Välj en destination där ni är ”tvungna” att vara med varandra och inte kan fly någonstans, typ en ö någonstans.

Bygg upp relationen
Det kommer inte vara lätt att hitta tillbaka till det som var förr. Ni måste ge tid för varandra flera gånger i veckan, typ middagar eller aktiviteter som ni båda får turas om att välja mellan.

Ibland fungerar det emellertid inte att återskapa relationen på egna händer. Då kan det vara läge att söka hjälp i parterapi.

Bildspel: Ta er igenom otroheten – tillsammans

Bildspel: Ta er igenom otroheten – tillsammans

kevin.krooks@improveme.se

2013-10-31 12:13:00

Publicerad: 31 oktober 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige