Därför bör den gravida ha mer sex

improveme.se

Kan man ha en bulle i ugnen och fortfarande vara aktiv i sängen? Jadå! Vi har listat fyra goda skäl till att inte undvika sex så fort magen börjar växa.

Att ha sex när man är gravid är för många ett omtvistat ämne. Vissa tycker att det är skönt att inte behöva tänka på preventivmedel, andra känner ingen som helst sexlust och somliga känner ett större behov av värme och närvaro än någonsin.

Här är fyra anledningar att ha sex som alla blivande mammor bör läsa.

Glada hormoner
När man får en orgasm så utsöndras endorfiner i kroppen, ett hormon som är känt för att sprida välbehagskänslor i kroppen. Detta är guld värt då det kan stilla nedstämdhet som vissa gravida kvinnor råkar ut för och dessutom blir man gladare. Och vem vet, kanske blir även fostret det.

Större orgasm

Under en graviditet samlas det extra mycket blod kring kvinnans nedre del av kropp. Detta kan leda till att en orgasm blir betydligt starkare och behagligare än i vanliga fall.

Bättre immunförsvar

Det påstås att sexuellt aktiva människor har ett starkare immunförsvar än folk som inte har sex så ofta. Anledningen kan vara den höga mängden immunglobulin A som utsöndras i kroppen. Det är ett ämne som motverkar förkylningar och influensor som man inte vill ha när man bär runt på ett liv i magen.

Mer avslappnad
Oxytocin är ännu ett hormon som utsöndras när man har sex. Ämnet gör en mer tolerant mot smärta och hjälper även mot kraftiga humörsvängningar. Perfekt för den gravida kvinnan!

Bildspel: Därför bör den gravida ha mer sex

Bildspel: Därför bör den gravida ha mer sex

ebba.lindstrom@improveme.se

2013-11-11 15:20:00

Publicerad: 11 november 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige