Vi avslöjar 5 ovanliga myter om sex

improveme.se

Sex är ett laddat ämne. Kanske är det myterna kring det som gör det spännande. Vi avslöjar fem av dem så att du slipper grubbla nästa gång de kommer på tal.

Sex är ett ständigt stående samtalsämne. All har åsikter om det och vill jämt visa vad de kan inom ämnet. Vissa må vara erfarna medan andra bara babblar. Detta kan leda till att du får höra saker som inte är sanna. Vi har slagit hål på fem myter om sex.

Myt 1: Män har större sexlust än kvinnor
Det är dags att sluta porträttera män som sexuella vilddjur som inte kan hålla sig så fort de ser en kvinna i kort kjol. Vissa rappare må skildra män på detta sätt, men att ha dem som sexualrådgivare är något man bör undvika. Kvinnor har precis lika stor sexlust som män.

Myt 2: Du kan inte bli gravid om du har sex under menstruation
Risken är givetvis mycket lägre men existerar fortfarande. Spermier kan leva inuti dig i flera dagar och kan befrukta ägget om du har en kort menstruationsperiod.

Myt 3: Särskilda positioner kan avgöra könet på eventuellt barn

Det här stämmer inte. Det spelar ingen roll hur ni ligger. Välj det som känns mest bekvämt och låt ödet sköta resten.

Myt 4: Alla kvinnor har en G-punkt
Okej, alla har en G-punkt. Men det behöver nödvändigtvis inte betyda att den är erogen på alla. Att försöka leta upp punkten kan ta onödig mycket tid och koncentration. Försök istället fokusera på andra erogena ställen som nacken, öronen och brösten.

Myt 5: Storleken har betydelse
Att storleken på mannens penis har betydelse är det många som säger. Detta behöver dock inte vara sant. Endast fyra centimeter av kvinnans vagina har nerver som känner av njutning och upphetsning. Det som egentligen har betydelse är att ni båda känner er bekväma och att ni gör det som känns kul och skönt.

Bildspel: Vi avslöjar 5 ovanliga myter om sex

Bildspel: Vi avslöjar 5 ovanliga myter om sex

ebba.lindstrom@improveme.se

2013-11-27 13:51:00

Publicerad: 27 november 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige