Peter hjälper hiv- och aidsdrabbade

improveme.se

Snart är det dags för World Aids Day-galan, ett event till för att upplysa om hiv och aids. Det är femårsjubileum, och det firas med pompa och ståt.

På söndag hålls World Aids Day-galan för femte gången, till förmån för personer och organisationer som deltar i kampen mot hiv och aids i Sverige. Artister uppträder, pengar samlas in och folket informeras om sjukdomarna. Peter Englund, känd från bland annat dragshowgruppen “Diamond Dogs“, är konstnärlig ledare för eventet, som hålls den 1:a december.

Kan du berätta lite mer om galans syfte?
– Syftet är att belysa ämnet, både i media och till människor. Vi samlar in pengar till bland annat RFSL Ungdom, säger han till improveme.se.

Det är också Peter som har grundat galan.. År 2007 hölls det allra första eventet -en ganska liten tillställning, men med stora namn som Alcazar och Diamond Dogs -som dessutom uppträder i år igen. Lill Lindfors, Babben Larsson och Annelie Rydé kommer också att medverka.

Vad är nytt för i år, utöver artisterna?
-Vi har flyttat till större lokaler, denna gång hålls galan på Hamburger Börs.

Idag finns det cirka 5500 svenskar med en känd hiv-smitta och 33 miljoner i hela världen. I år firar World Aids Day-galan fem år, och som vanligt hoppas man på att sprida budskapet om hur viktigt det är att testa sig, samt att samla in pengar för att hjälpa de drabbade. Det är också något Peter har förtydligat i ett informationsbrev om eventet.

-Galan behövs för att fortsätta sätta ljus på problematiken runt hiv och aids, förklarar han.

Peter Englund som sig själv.

Peter Englund som sig själv.

Peter Englund som dragshowartist.

Peter Englund som dragshowartist.

kevin.krooks@improveme.se

2013-11-29 15:57:00

Publicerad: 29 november 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige