Svenskarna vill ha mer sex

improveme.se

Cirka 3,8 gånger i månaden. Så ofta har svensken sex i genomsnitt – men fler än hälften vill ha mer.

En studie genomförd av Aftonbladet och United Minds visar att svenskarna idag har sex mer sällan än för 17 år sedan. År 1996 hade svensken i genomsnitt sex 5 gånger i månaden, idag har siffran sjunkit till 3,8, skriver Hälsa & Fitness i sitt senaste nummer.

I undersökningen uppger dessutom 60 procent av de tillfrågade att de inte är helt nöjda med sitt sexliv -de vill helt enkelt ligga mer. Anledningen till att vi har sex mer sällan kan bero på flera orsaker: allt från stress till trötthet, och det mest självklara: ingen partner.

Vet du inte hur du ska gå tillväga för att få ligga mer? Dra dessa punkter för din partner nästa gång.
 
Starkare immunförsvar
Sex förstärker immunförsvaret. Att ha sex en till två gånger i veckan ökar kroppens produktion immunglobulin A, ett protein som finns i blodet och i sekretet från slemhinnorna och är en viktig del av immunförsvaret som kan skydda mot infektioner.

Bättre kondition
Skippa löprundan -välj sänghalmen istället. Samlag ger dig nämligen bättre kondition, som i sin tur stärker hjärtat. Dessutom förbränner du kalorier, precis som vid ett joggingpass. Två flugor i en smäll helt enkelt!

Förevigt ung
Sex håller dig ung. När du ligger med någon frigörs endorfiner och huden producerar mer D-vitamin, vilket i sin tur kan reducera rynkor.

Bildspel: Svenskarna vill ha mer sex

Bildspel: Svenskarna vill ha mer sex

kevin.krooks@improveme.se

2013-12-04 08:45:00

Publicerad: 4 december 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige