Stärk relationen med din bästa vän

improveme.se

Det är inte bara kärleksrelationer som kan gå på tomgång – vänskap kan också råka ut för det. Här är tipsen som sätter kompisrelationen i rullning igen.

Ni har umgåtts tätt ihop i många år, och visst känns relationen stabil. Men det finns många saker man kan göra får att få en vänskap att bli ännu djupare. Ni vill ju hålla ihop hela livet, eller hur?

1. Blotta era rädslor för varandra. Det går väl knappast att komma närmare en person än en som känner till dina svagheter? Våga lita på att din vän stöttar dig när du måste utsättas för något läskigt eller svårt.

2. Dela med dig när du upptäcker gamla minnen.
Kanske hittar du en gammal souvenir eller en fem år gammal bild på din vän? Visa dem och minns tillbaka tillsammans.

3. Våga säga vad ni tycker.
Att gå runt och dölja saker för varandra kommer knappast stärka er relation. Om ni aldrig ventilerar era känslor för varandra kommer ni snarare börja irritera er på småsaker som egentligen kanske hade kunnat lösas med en kort diskussion.

4. Lös problemen direkt. När ni väl vågat prata ut om saker finns det ingen anledning att dra ut på konflikten tills ett infekterat bråk uppstått. Vågar ni inte ta tag i problemet tillräckligt snabbt kan bråket snart bli döden för er vänskap. Var mogen och svälj stoltheten genom att be om ursäkt först.

5. Lyssna på varandra. Om du förväntar dig att din vän ska lyssna på dig när du har problem och mår dåligt, måste du räkna med att göra detsamma för hen. På längre sikt finns annars risken att din vän tröttnar på att du aldrig ställer upp.

6. Prova lite tid isär. Precis som i en kärleksrelation är det sällan bra att umgås för tätt inpå varandra hela tiden. Risken finns att ni växer ifrån varandra istället för att komma varandra närmare. Försök att umgås på tu man hand ett par veckor för att inse hur mycket ni saknar varandra.

7. Avsätt tid för bara er två. När ni väl återförenats efter er paus kan det vara en bra idé att boka in en heldag där bara ni två hittar på något roligt. Åk på en utflykt, ät en god middag och prata om allt mellan himmel och jord.

8. Skäm bort varandra. Skulle inte din kompis passa perfekt i den där t-shirten, och älska det där nagellacket? Varför inte överraska vännen med en oväntad liten present -fastän det är flera månader kvar till julafton. Om plånboken ekar tom brukar komplimanger fungera nästan minst lika bra.

Bildspel: Stärk relationen med din bästa vän

Bildspel: Stärk relationen med din bästa vän

isabella.eklof@improveme.se

2014-07-08 09:25:00

Publicerad: 8 juli 2014

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige