Nu är det “normalt“ med sex-sms

improveme.se

Snuskiga sms och utmanande bilder innebär kan inte kopplas ihop med riskfyllt sexuellt beteende. Det menar amerikanska forskare som gjort en studie i ämnet.

Sex-ms, eller sexting som det heter på engelska, innebär att en person elektroniskt sänder ett meddelande eller foto med sexuellt innehåll. Beteendet har tidigare förknippats med riskungdomar, men enligt en ny undersökning i tidskriften Pediatrics som gjorts av forskare vid University of Texas Medical Branch verkar det inte stämma, skriver Expressen.

Under en sex år lång period får ungdomar i sydvästra Texas svara på anonyma enkäter som handlar om huruvida de brukar kommunicera via sexting eller inte. Under studiens andra år visade resultatet att ungdomarna som skickade nakenbilder till andra var mer sexuellt aktiva än de som lät bli. Forskarna kan däremot konstatera att det inte har någonting med riskfyllt sexuellt beteende att göra, utan bör bara ses som en naturlig del av uppväxten.

-Sexting kan ses som en inkörsport till att bli fysiskt sexuellt aktiv eller som ett sätt att visa att man är redo att ta sin intimitet till nästa nivå, säger forskaren Hye Heong Choi i ett uttalande.

Bildspel: Nu är det “normalt“ med sex-sms

Bildspel: Nu är det “normalt“ med sex-sms

isabella.eklof@improveme.se

2014-10-07 13:39:00

Publicerad: 7 oktober 2014

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige