Tjejpanelen: Dominans, spel & snusk

Skulle du falla för Mr Grey om du var i Anas kläder? Och hur hade du reagerat om någon börjat styra och ställa under en het sexakt? Improveme.se bjöd in till ett snuskigt tjejsnack med temat ”Femtio nyanser av honom”.

Lagom till Alla hjärtans dag har 2015 års mest hypade film, ”Fifty shades of Grey” premiär. Boken filmen baseras på har sålts i nästan hundra miljoner exemplar och blev omedelbart en global succé när den lanserades för fyra år sedan. För att förstå hysterin och tagga till ordentligt inför filmen passade improveme.se:s redaktör på att starta en bokcirkel för att riktigt grotta ner sig i Christian Greys mystiska, och snuskiga värld.

-Mr Grey tar emot dig nu.

Redan ett par sidor in i ”Femtio nyanser av honom” får vi bekanta oss med Christian Grey. Den framgångsrika affärsmannen med X antal miljarder på kontot, en privat helikopter och en förmåga att trollbinda varenda person gör oss både fascinerade och mörkrädda från start.

Hanna: I mina ögon är redan det första mötet mellan huvudrollsinnehavaren Anastasia Steele och Christian Grey kvävande. Det känns som att hon blir helt fängslad av honom och det gör mig nästan lite obekväm. Jag insåg ganska snabbt att jag aldrig skulle vilja komma i kontakt med en sådan person. Hans förmåga att kontrollera personer gör mig rädd.

Efter en kort, intensiv period kommer Anastasia snabbt nära Mr Grey och det dröjer inte länge innan kemi uppstår mellan den unga studenten och den sexige affärsmannen. Christians förmåga att veta precis vad han ska säga och hur han ska bete sig för att få Anastasia dit han vill, gör att hon snart kapslas in i hans värld full av snuskiga fantasier han bara väntar på att få göra till verklighet.

Anna: Jag tycker att det märks att han tänder på att hon verkar vara så svag. Att han liksom vet att han kan göra vad han vill med henne. Det känns som att hon krymper av honom, att han förminskar henne.

Isabella: Samtidigt tror jag att det måste finnas någonting i Anas personlighet eller utseende som han attraheras av. Han gillar nog att hon är lite fumlig och oskuldsfull.

Amanda: Hon vet inte riktigt vad hon ger sig in på eftersom att hon inte har några andra sexuella erfarenheter att jämföra med. Ingen annan har ju fått henne att känna som Mr Grey får henne att känna. Det är som att hon blir beroende av den typen av bekräftelse.

Christian Grey är en utövare av BDSM (bondage, sexuell dominans, underkastelse, sadism och masochism) och berättelsen innehåller en del sexscener. Tror ni att innehållet hade varit lika kittlande om Anastasia och Mr Grey hade ägnat sig åt sex utan dominans och redskap över huvud taget?

Amanda: Nej, jag tror att det är precis det som är kärnan i berättelsen. Det är ändå ett hett inslag på något sätt. Den här typen av ingående beskrivningar av sex är inget man vanligtvis möts av i sin vardag.

Hanna: Trots att jag tycker att de svaga och ”klumpiga” sidorna hos Anastasia är lite störande, tror jag också att det är en av berättelsens viktigaste stöttepelare. Man känner trots allt ofta igen sig i hur hon känner och agerar i många situationer och skäms när hon gör bort sig.

Vad är bäst med ”Femtio nyanser av honom”?

Anna: Det jag gillar med boken är att relationen mellan Anastasia och Grey verkar innehålla mer än bara ”spelet”. Det finns något där som är på riktigt. Det är nog det som gör mig lite tänd… Sexscenerna är såklart triggande, men själva grejen att man förstår att de egentligen tycker väldigt mycket om varandra är det som är mest upphetsande tycker jag.

improveme.se:s tjejpanel har pratat om hur det kommer sig att

improveme.se:s tjejpanel har pratat om hur det kommer sig att “Femtio nyanser av honom” har lyckats bli en sådan enorm succé.

Amanda slukade romanen i ett nafs:

Amanda slukade romanen i ett nafs: “Jag läser den ju gärna igen, om man säger så”. Hanna hade läst boken tidigare och fick bläddra i sitt exemplar för att fräscha upp minnet.

Anna fascinerades av de äkta känslorna som verkar ha uppståt mellan Anastasia och Mr Grey.

Anna fascinerades av de äkta känslorna som verkar ha uppståt mellan Anastasia och Mr Grey.

isabella.eklof@improveme.se

2015-02-13 09:10:00

Isabella Eklöf
Publicerad: 13 februari 2015

Hästsvans på fem minuter – precis som Victoria!

Stressad? Gör som kronprinsessan!