Ny studie: mobilen dödar sexlivet

improveme.se

Har vårt mobilanvändande gått för långt? Ny studie avslöjar att vi nu inte bara prioriterar mobilen i sovrummet, utan att vi till och med kollar våra digitala enheter när vi har sex. Av de tillfrågade personerna hade en tredjedel någon gång svarat i telefonen samtidigt som de haft sex.

Studien genomfördes av Durham University i Storbritannien. På uppdrag av intimföretaget Durex var målet att ta reda på dagens samband mellan teknologi och sex. 40% av de tillfrågade hade någon gång skjutit upp sex med sin partner på grund av teknik (mobiltelefoner, surfplattor, etc)

I våra hem, som idag styrs av allt mer teknik, suddas gränsen mellan kontor och sovrum ut. Vi ser snart ingen skillnad på att vara tillgängliga och att värna om våra privatliv. Dagens wifi, 4G och trådlösa tekniklösningar gör att ingen zon längre är mobilfri. Studien gjord av Durex antyder ett tvångsmässigt beteende.

-Smartphones har blivit centrala för att organisera romantiska relationer, allt från att etablera dem till att upprätthålla kärlek och tillgivenhet när par är ifrån varandra. Men undersökningen visar att tekniken har tagit sig in i våra kärleksförhållanden på ett mycket djupare plan än så. Den har tagit plats i sovrummet och det påverkar våra relationer vilket kan orsaka frustration och anspänningar och inkräkta på vårt sexliv, säger Cathrin Simon, Nordisk brand manager på Durex.

Att mobilen nu tagit sig hela vägen in i våra sovrum kanske inte kommer som en jättechock. Men att den faktiskt inkräktar på vårt sexliv avslöjar studiens testgrupp som är i åldrarna 18-55 år gamla. En tredjedel av dem bekräftade att de avbrutit själva sexakten någon gång för att ta ett samtal eller svara på ett meddelande.

Bildspel: Ny studie: mobilen dödar sexlivet

Bildspel: Ny studie: mobilen dödar sexlivet

ricki.petrini@improveme.se

2015-03-16 11:24:00

Publicerad: 16 mars 2015

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på