Sveriges bästa raggningsrepliker utsedda

Att ragga är inte det lättaste i världen, det vet nog de flesta som testat. En raggningsreplik kan bli så otroligt fel om en person säger den, men om någon annan kläcker ur sig samma sak så kan det ändå funka. För visst handlar det om attraktion i första hand, men en kul raggningsreplik kan vara isbrytaren som behövs för att det ska bli mer än några heta ögonkast.

Den som fungerar allra bäst är ”vad vill du ha till frukost imorgon?”. I alla fall om man får tro på undersökningen dejtingsajten Mötesplatsen.se gjort bland 3940 svenska singlar.

Förvånande nog ligger de mest sliskiga replikerna i topp. Svenskar verkar gilla romantik de luxe. De mest populära raggreplikerna kan du se här:

1. Vad vill du ha till frukost i morgon? (22%)

2. Kan jag få en vägbeskrivning till ditt hjärta? (21%)

3. Simma kan jag, men i dina ögon drunknar jag. (17%)

4. Jag har tappat mitt telefonnummer, får jag ditt? (13%)

5. Du ser precis ut som min blivande flick-/pojkvän… (8%)

6. Vad är det bästa med att vara så vacker? (8%)

7. Du är så söt att jag får hål i tänderna. (5%)

8. Allt ok? Ramla ned från himlen är ett långt fall. (4%)

9. Jag undrar hur våra barn kommer att se ut? (2%)

– Vad som funkar är givetvis oerhört individuellt och beror helt på person och situation. Generellt kan man väl ändå säga att de bästa raggningsreplikerna är direkta frågor på vad din dejt precis pratat om – vilket visar att du är intresserad och har lyssnat. Vi attraheras av människor som är intresserade av oss, säger Emma Edespong, marknadsansvarig på Mötesplatsen.


Text: Louise Flinck
Publicerad: 4 december, 2015