Tio orsaker till att inte skaffa barn

Visst finns det ljuvliga barn. Söta ungar som vill kramas och är roliga. Men precis som med vuxna så finns det sådana man bara inte står ut med. Pestiga ungar som skriker och är vana vid att få göra precis som de vill. Den där sista sortens barn kan få en livmoder att dra ihop sig och känna att nej tack, inga sådana för mig! Andra kanske bara inte fått barn för att de inte hittat rätt partner och några kanske är barnlösa av andra skäl.

Vi på improvme gillar barn(vi gör faktiskt det). En del barn. Men ingen på redaktionen har egna. Och eftersom vi inte har egna kan vi enkelt räkna upp ett helt gäng skäl till att det är ganska gött att inte ha några. Än i alla fall.

Sovmorgon! Som förälder är det bara att vackert stiga upp i ottan vardag som helg då barnen ska ha mat. Eller för att de vill något annat. Eller har tråkigt. Utan barn kan man njuta av sängen hela helgen om man så vill.

Spontana infall. Vill man ha en kväll ute med kompisarna bara rent spontant sådär så går det bra. Har man barn ska man fixa barnvakt och greja.

Enkelt att resa. Nog för att man kan få andra barn som sparkar i ens ryggstöd, men man slipper sysselsätta ett rastlöst barn på långflygningar och kan lugnt ägna sig åt sin drink.

sminkunge

Helt smink. Smink är inte hela världen men om man nu köpt ett läppstift för 400 spänn vill man kanske inte att det ska tuggas ner i molekyler av vassa barntänder.

Brösten behåller sin form. Nu är det inte alla som ammar och får långa bröst. Men en del gör det. Utan barn må tyngdkraften förvisso göra sitt till ändå, men det tar kanske längre tid att dra ner tuttarna mot marken.

Stöket. Nog för att man som singel eller par kan stöka ner, men det är bara en lätt bris mot vad ett barn eller fler kan ställa till med på ingen som helst tid.

Fräscha möbler. Den vita soffan håller sig vit längre utan små kladdiga barnhänder i omedelbar närhet.

trumbarn

Hörseln i behåll. Säga vad man vill men barnskrik är otroligt jobbigt att lyssna till om det håller på en längre stund. Korta stunder är inte helt nice de heller. Nu går det ju inte att undkomma barnskrik helt, men man slipper det hemma hos sig.

Vett och sans. Jag säger bara en sak – lekland. Mardrömmen för många och framförallt för de som inte vill ha egna barn. Hundratals ungar som jagar varandra och har man inte tappat sansen innan lär man göra det på Andys lekland.

Sinnessjuka barnkalas. Som liten gick man på kalas. Det var kanske varm korv, tårta och fiskdamm. Och så lekte man. Nuförtiden är det galet dyra historier där både presenter och själva kalaset gärna får kosta skjortan. Det är teman, hoppborgar, avancerade tårtor och tre rätters middagar. För de pengarna kan jag köpa mig en väska eller ett par(kanske flera beroende på skrytfaktorn på kalaset) skor istället.

Och just det ja, sa jag att man får sovmorgon?

Louise Flinck
Publicerad: 19 oktober 2015

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip