Bilbao – ett drömresmål i sommar

Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder, med miljontals resenärer som åker dit varje år. Landet är, förstås, extra härligt att besöka under den avslappnade sommaren. Vad gäller regionen Bilbao finns det vanligtvis många anledningar att resa dit, men i år finns ett extra gott skäl att resa dit i sommar.

En semester i Bilbao vara någonting utöver det vanliga i sommar. Förutom härligheter som en solig dagstripp till kuststaden San Sebastián eller ett spännande besök på det berömda Guggenheim-museet, så kommer en världskänd folkfest till staden.

Enormt internationellt event
Mellan den 12:e juni och 12:e juli kommer ett av världens största sportevent att äga rum i Bilbao. Vi pratar om Europamästerskapet i fotboll, där flera matcher kommer att spelas i den spanska regionen. Inte minst kommer Sveriges landslag att spela mot just Spanien där. Men oavsett om du gillar sport eller inte, så innebär turneringen en riktig folkfest.

Visst är det så att en ordentlig folkfest lyser upp omgivningen. För oavsett om du är intresserad av sporten eller inte, kommer du att kunna ta del av allt det roliga runt omkring. Inte minst den stora blandningen av människor från alla möjliga sorters länder. Eventet kommer också att innebära en rejäl satsning på att ha ordentliga marknader som man spendera timmar på. För matälskaren är detta ett perfekt tillfälle att få sig en spännande kulinarisk resa genom det spanska köket.

Bilbao kommer också att lysas av fotbollsorganisationen UEFA som anordnar en stadsfestival där det utlovas ett stort fokus på kultur, konst och musik. Vi får heller inte glömma att nattlivet kommer att få sig ett rejält lyft under den här perioden.

Ja, ifall du någon gång ska förverkliga en resa till Bilbao är det ett perfekt tillfälle att åka dit i sommar.

Planera din resa nu – för att ha råd
Att resa är något många ständigt drömmer om och planerar, men allt för ofta klaffar det inte med ens kalender, eller så är det svårt att finansiera det hela. För att åka till Bilbao i sommar så kan det vara klokt att sätta upp en budget och börja spara pengar redan nu. Se över dina inkomster och utgifter för att beräkna hur mycket pengar du kan spara undan varje månad. Kanske kan du skippa kaffen på stan och lägga i reskassan istället.

Är det så att du redan har börjat spara pengar men inser att plånboken ändå inte riktigt räcker till kan du undersöka andra möjligheter.

Exempelvis kan du se ifall det finns ett lån som skulle passa dig. Det finns både smålån på några tusenlappar och större lån utan säkerhet som går enkelt att ansöka om på nätet. Ett privatlån kräver ingen säkerhet och det innebär att du kan använda det till vad du vill. Det innebär att du alltså kan låna pengar till sommarsemestern och resan.

Ett annat alternativ kan vara att använda ett kreditkort om det endast saknas en tusen lapp eller två. Tänk dock på att det är oerhört viktigt att återbetala krediten eller lånet i tid, annars kan du dra på dig onödiga räntekostnader som blir en dyr utgift.

Redaktionen
Publicerad: 6 mars 2018

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp