Få pengarna att räcka på Indien-resan

Vem har inte drömt om att kunna spendera vinterhalvåret på en varm plats där solen visar sig dagligen? Så här i vintertid är det inte konstigt att vi drömmer oss bort till varmare breddgrader, exotiska platser och härliga stränder. Indien är ett utmärkt resmål för den som vill kunna förverkliga drömmen om varma vintrar långt bort från snö och slask. Det är inte svårt att förstå varför – det är billigt att leva i Indien och när du har lyckats spara ihop en summa pengar eller vunnit den där eftertraktade jackpotten är det här ett land du faktiskt har råd att vistas länge i och som aldrig upphör att fascinera. Tack vare snällare teknik, effektiva lösningar och en smidig spelupplevelse på casino utan krångel är det enklare än någonsin att ge sparkapitalet ett uppsving. Förverkliga drömmen om en långvarig resa till Indien och få dina pengar att räcka längre med hjälp av våra tips.

Inte bara ett resmål för backpackers

Indien har varit ett klassiskt resmål för backpackers i årtionden och det finns många anledningar till att backpackers söker sig hit. En av de största anledningarna är naturligtvis att det är billigt att leva här. Men även om Indien lockar backpackers ska du inte tro att det här är ett resmål som bara passar backpackers.

Indien är ett land med lång och rik historia och ett otroligt brett kulturutbud. Har du lyckats spara ihop en rejäl resebudget kan du spendera månader här och upptäcka en helt ny värld. Men innan du sätter dig på flyget är det bra om du avsätter lite tid och börjar planera din Indien-resa. Var realistisk när du räknar på din budget och avsätt pengar för eventuella oväntade kostnader som kan inträffa under resan.

Bestäm hur och var du vill bo i förhand

Backpackers bor billigt men har du vunnit en jackpott vill du kanske kosta på dig lite mer bekvämlighet. Därför är det bra om du vet vad för alternativ som finns innan du reser. Kvalitén på boenden varierar naturligtvis och det är bara din budget som sätter gränser. I Indien hittar du hotellrum för mellan 50 och 3000 kronor per natt, men vill du bo anständigt får du betala runt 190 kronor per natt. Ett tips är att börja din resa på ett relativt billigt boende och uppgradera till något mer bättre alternativ mot slutet av resan, om reskassan tillåter.

Hur mycket vill du lägga på mat?

Indien är känt för sin mat och när du är här ska du se till att testa så många lokala delikatesser du kan. Men det är bra om du lägger upp en budget för matutgifterna innan du reser.

Generellt sett är det billigt att äta ute men priserna varierar beroende på var i landet du är och vad du äter. Du kan äta en måltid för bara 0.50 kronor men avsätter du cirka 60 kronor om dagen kan du vara säker på att äta gott varje dag. Den godaste och mest prisvärda maten är såklart det lokala köket. Om du vill äta västerländsk mat som pizza och hamburgare går priserna upp avsevärt.

Resekostnader

Indien är otroligt stort. Här bor 1.3 miljarder människor på 3 287 miljoner kvadratkilometer. Det betyder att här finns otroligt mycket att se och att du behöver resa mycket för att ens se en bråkdel av vad landet har att erbjuda. Kolla därför upp vad de lokala färdmedlen kostar innan du ger dig iväg. På så vis slipper du bli chockad när du väl är på plats. Det finns populära tågsträckor som är värda att upptäcka och för lite mer längre sträckor finns det ett bra utbud av inrikesflyg som inte kostar skjortan.

Utgifter

Med riktlinjerna du fått här ovan kan du snabbt bilda dig en uppfattning om vad en Indien-resa kostar dig. Hur mycket resan kostar och hur länge du kan vara borta beror givetvis på hur du väljer att leva. Med det sagt kostar det ungefär 25 000 kronor i månaden att leva lyxliv i Indien. Vill du satsa på en långsemester istället kan du kliva ner lite i standard och göra en budgetresa. I så fall kan du räkna med en månadsutgift på runt 2500 kronor och då räcker pengarna riktigt långt. Utgångspunkten är din resebudget, ju mer du lyckats spara ihop desto enklare blir det att förverkliga drömmen om en långresa till Indien.

Redaktionen
Publicerad: 25 januari 2019
Foto: Pixabay

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp