Phukets privata pärla

Bada naken i poolen utanför din egen och insynskyddade villa. The Pavilions är den privata och sexiga resorten i Thailand som fick oss på fall.

The Pavilions är en befriande skön tillflyktsort för alla som tröttnat på de ändlöst röriga och stimmiga resortsen runt om i Thailands Phuket. Här är barn under 16 år inte välkomna vilket känns omtänksamt för alla oss som tröttnat på babyskrik och ungdomarnas spring i frukostrestauranger och runt poolen.

Då barnfamiljerna lyser med sin frånvaro har The Pavilions istället riktat in sig på par i olika åldrar som söker romantik och som vill umgås med varandra i en vacker och mycket exklusiv -men ändå avslappnad miljö. Och det är den intima, sexiga och sensuella känslan som både hotellet vill och lyckas fånga.

the-pavilions-phuket-penthouse-pool-1920x1137

Och du blir inte besviken när du checkar in i din egen och helt privata villa. Här har det inte sparats på krutet, varken när det gäller kvadratmeter eller faciliteter. De stora vardagsrummen är inredda med gigantiska soffor. Sovrummet har himmelssäng och badrummet är modernt och elegant. Den absoluta höjdpunkten på The Pavilions är villornas privata pooler, som minst mäter 12×4 meter. En pool alldeles för dig själv är inte helt vanligt på resorts (även i den här prisklassen) och eftersom den rymliga terrassen är helt insynsskyddad så kan du även bada naken om du skulle känna för det. The Pavilions använder faktiskt argumentet, ganska ogenerat, i sin marknadsföring.

Villorna är inredda i minimalistisk stil och ligger utspridda på Pavilions höjd med en fantastisk utsikt över området. På toppen av höjden ligger baren 360 som bjuder på en magnifik utsikt och där man kan sippa på cocktails och njuta av solnedgången.

Det här är således en mycket privat miljö. De som vill umgås med andra och hitta stimmiga barer med pratglada resenärer får söka sig till andra ställen. Här vill man vara i fred och med undantaget frukosten så ser man faktiskt inte röken av de andra gästerna. De flesta väljer att utnyttja tiden i villorna under sin vistelse. Till och med spabehandlingarna görs i villorna, som har egna sparum för par dit terapeuterna kommer på beställning.

The Pavilions, Phuket 03

Det är värt att notera att The Pavilions inte ligger vid någon strand. Varje dag finns dock transport till en enklare strand i närheten där hotellet har privata solstolar. Om man drabbas av lappsjukan kan man också ta en avstickare till stan och flera bra restauranger som finns på 15 minuters bilfärd därifrån. Hotellets vänliga personal fixar limousineservice till krogarna, som exempelvis trevliga Siam Supper Club vilken vi gärna rekommenderar.

Överlag så blev vi mycket förtjusta i The Pavillions. De erbjuder ett mycket nischat, men trevligt koncept där både service och standard tillhör de bättre vi har upplevt. Wow-faktorn infinner sig direkt och var den bästa under hela vår Asien-vistelse. Men som sagt. Kom ihåg; det är privat. Väldigt privat.

FAKTA

The Pavilions Resorts
31/1 Moo 6, Choeng Thale, Phuket 83110, Thailand
Antal sviter: Ett 60-tal med privata pooler.


Text: Daniel Nyhlén
Publicerad: 26 mars, 2014