Det bästa av två världar i Bangkok

Ett tropiskt paradis mitt i en mångmiljonstad. Är det möjligt? 
Ja, på Anantara Riverside i Bangkok kan du kombinera en avkopplande citysemester med en lyxig resortupplevelse.

Resorkedjan Anantara finns på en rad exklusiva resmål runt om i världen. Företaget grundades så sent som 2001, men har under tiden etablerat sig som ett av de självklara valen för den medvetne och kräsne resortgästen.

När vi besöker Anantara Riverside Bangkok förstår vi varför. Det är ett avslappnat men högklassigt boende i Bangkok, vars centrala delar du snabbt når med hotellets privata båtar över floden Chao Phraya. 

anantara_artikel2

Det mest intressanta med konceptet Anantara i Bangkok är den tropiska resortkänslan som vi sällan upplever på hotellen i storstäderna. Det känns faktiskt som du inte alls befinner dig i en stressig världsmetropol och därför blir avkopplingen mer påtaglig. Anläggningen är förvisso inte lika lyxigt som exempelvis det mer anrika Mandarin Oriental, men istället har Anantara Riverside ett poolområde som är i en alldeles egen klass för sig. Servicen med restaurangbetjäning vid solstolarna är helt oklanderlig.

Samma sak gäller service och utbudet i resortens tio olika restauranger och barer. Här kan du bland annat välja mellan japanskt (Benihani), italienskt (Brio) eller varför inte en internationell buffé som serveras varje kväll där restaurangen bjuder på en spektakulär utsikt över floden. Varje kväll hålls också en traditionell thailändsk show för gästerna. 

Om du vill hitta på olika aktiviteter under dagarna så är Anantara Riversides concierge-service en av de bättre vi upplevt på våra resor. Här får du ett mycket personligt bemötande och personalen tog sig extra mycket tid att hjälpa oss med våra funderingar. Detta utan att vara insmickrande vilket vi uppskattade. Vi bokade exempelvis både thaiboxning och båttur på floden genom hotellet. Båda var två av de bättre upplevelserna under vår Asien-resa.  

anantara_artikel22

Överlag är Anantara Riverside fräscht och rummen håller hög standard med modern inredning. Visserligen är utsikten inte alltid den bästa, men å andra sidan så väger det fantastiska läget precis vid floden upp detta. 

En av de
övriga sakerna vi noterade är att Anantara Riverside i all sin förträfflighet håller mycket humana priser för att vara en resortanläggning av så hög klass. Resorten är därför ett perfekt boende för barnfamiljer och par i olika åldrar som söker mer än bara ett premiumhotell med citynära läge. 

Anantara Riverside Bangkok är hotellet för dig som under resan söker kombinationen av ett bra resorthotell i kombination med citypulsen som Bangkok erbjuder. Vill du ha den omedelbara närheten till Bangkoks färgstarka nattliv så bör du däremot söka dig till ett hotell som ligger något närmare stadskärnan.

FAKTA

Anantara Riverside Bangkok
57/1-3 Charoennakorn Road
Bangkok, Thailand
Antal rum: 407 stycken inkl. sviter.

Daniel Nyhlén
Publicerad: 16 februari 2014

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip