Den ultimata lyxen på Dhara Dhevi

Det är ett av världens absolut häftigaste hotell. Och förmodligen ett av de mest annorlunda. Improveme.se besökte Dhara Dhevi i Thailand och blev som förtrollade.

Vi hämtas av den vänliga hotellpersonalen i en äldre elegant Mercedez-limousine som tar oss från flygplatsen till vår destination. Huvudbyggnaden är förtrollande vacker och inspirerad av ett orientaliskt 1600-tals-palats och intrycket är minst sagt sagolikt. Men det är inte bara den påtagliga lyxen med torn av guld och golv av marmor som imponerar på Dhara Dhevi. Det är den udda och fascinerande känslan av att kliva tillbaka flera hundra år i tiden.

sagolik_artikel1
Vår svit i
kolonialbyggnaderna vätter ut mot en stor och vacker trädgård. Allt är av högsta kvalité och byggt i tidstypisk anda. Vi pustar ut med en drink på verandan och njuter av solnedgången.

Atmosfären på Dhara Dhevi
är speciell och det är få hotell som har förtrollat oss på samma sätt. Förutom sviterna har Dhara Dhevi 64 privatvillor som du tar dig till via golfbilar som du beställer av personalen. Villorna ligger utspridda i en härlig grönska och vid två stora risfält, där gästerna erbjuds plantera ris i blåa overaller och rida på vattenbufflar.

Inte långt från risfälten finns ett avkopplande poolområde med en mysig restaurang, ett fullt utrustad gym där du på en terrass en trappa upp kan lära dig grunderna i thaiboxning av hotellets trevliga tränare. Svettigt, men lite ovanligt och väldigt kul.

sagolik_artikel3
På området finns
också ett fullutrustat bibliotek, affärer och en imponerande frukostmatsal som erbjuder flera olika bufféer. Självklart finns kockar som tillagar din egen omelett. Vill man sippa på cocktails är det Horn Bar som gäller, en bar med utmärkt personal men lite udda då det inte finns några fönster.

På 15 minuters bilfärd når du Chiang Mai, en mycket trevlig stad som är betydligt mer avkopplande än exempelvis Bangkok. Så när du har avverkat deras populära nattmarknad, mött stora tigrar i närbelägna Tiger Kingdom och varit på elefantsafari kan det vara skönt att pusta ut och njuta av måltiderna i en av Dhara Dhevis restauranger.

Vi valde att dinera utomhus i den vackra och anrika restaurangen Le Grand Lanna, en av Thailands mest välkända krogar, som dessutom bjuder på en inhemsk dansshow varje afton. Att avsluta middagen med en promenad upp till hotellet var en höjdpunkt i sig.

sagolik_artikel2

Dhara Dhevis spa är också värt ett besökt. Det är byggt som ett stort Burma-tempel och erbjuder en rad olika behandlingar i de 25 olika rummen. Det är fräscht, avkopplande och personalen är mycket vänlig.

Det tog fem år att färdigställa det femstjärniga lyxhotellet som öppnade 2006, och som idag drivs i samarbete med Madarin Oriental-kedjan. Dhara Dhevi är speciellt på så många sätt. Det är nog också därför vi gillar det så mycket. Vill du däremot ha en mer omedelbar närhet till Chiang Mai ska du välja ett mer citynära alternativ.

FAKTA

Dhara Dhevi
51/4 Chiang Mai-Sankampaeng Road
Moo 1, T. Tasala, A.Muang, 50000 Chiang Mai
Antal rum: 64 villor + sviter


Text: Daniel Nyhlén
Publicerad: 17 februari, 2014