Superservice på Mandarin Oriental

Mandarin Oriental i Bangkok har korats till världens bästa hotell. Vi åkte till Thailands huvudstad och fick uppleva något alldeles unikt. ”The Grand Old Lady” är helt enkelt i en klass för sig.

Det är världsberömt för sin klassiska stil och personalens vänliga bemötande. Mandarin Oriental i Bangkok ligger vid floden Chap Phraya River och även om entrén och uppfarten är tämligen anspråkslösa är bemötandet och miljön i en klass för sig.

Mandarin Oriental är
lämpar sig för affärsresenärer och turister. Klientelet håller hög nivå och här möter du allt för välbeställda pensionärer, eleganta smokingsällskap och medelålders par som unnat sig en romantisk weekend i Bangkok.

Under eftermiddagarna spelar en stråkorkester foajén som går i den klassiska kolonialstilen. Bara några meter bort ligger den mysiga Bamboo Bar där man kan sippa på en Singapore Sling under kvällarna och lyssna på klassisk live-jazz. Hotellet är stort men alla faciliteter ligger ändå nära varandra. Du behöver inte gå långt för att exempelvis nå det avkopplande poolområdet.

mandarin_artikel2

På Mandarin lämnas inget år slumpen. Och inte undra på. Under 135 år (!)) har de mest initierade hotellresenärernas från hela världen valt ”The Grand Old Lady”, till sitt favorithotell. Anledningarna är flera, men självklart är den oklanderliga servicen och den fantastiska personalen betydande när det kommer till Manadrin Orientals förträfflighet. Varje våning har exempelvis en egen butler som hjälper gästerna med allt från skoputsning till andra vardagsbestyr. Självklart vet er butler vad ni heter redan när han visar runt i rummet. Personalen är trevliga – utan att vara för påflugna, något som nyare lyxhotell i samma nivå ofta brottas med.

Mandarin Oriental stoltserar med hela nio restauranger och barer. Vi väljer att avnjuta läckerheterna på Sala Rim Naam, och blir inte besvikna. Restaurangen ligger på andra sidan floden och efter den korta båtfärden tas vi emot av personalen som ger ett av de bättre borden inomhus. Där bjuds det på en thailändsk dansshow, men även om föreställningen imponerar är det maten och avsmakningsmenyn som vi minns allra bäst. Fullkomligt lysande! Sala Rim Naam är tveklöst en av de absolut bästa thailändska restaurangerna vi har besökt i Bangkok under årens lopp.

mandarin_artikel1

En annan upplevelse är frukosten på terrassen nere vid floden. Det är avslappnat och roingivande trots att du befinner dig mitt i en myllrande mångmiljonstad. Om vi måste gnälla lite så skulle rummen må bra av en uppfräschning. Badrummet är fint men vårt sovrum har gått på tok för många mil och möblemanget känns aningen gammalt.

Överlag imponerar Mandarin Oriental i Bangkok och med sin utsökta service och charm gör hotellet verkligen skäl för att vara ett av världens bästa i det klassiska segmentet. Den som vill ha ett trendigare boende och mer modern design får vända sig någon annanstans.

FAKTA

The Mandarin Oriental Bangkok
48 Oriental Avenue
Bangkok, 10500, Thailand
Antal rum: 393 rum inklusive 35 sviter.

Daniel Nyhlén
Publicerad: 13 april 2014

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på