Boende med koll i Istanbuls trendmecka Nisantasi

Vad vore ett snofsigt tillhåll som alla pratar om utan en hög trivselfaktor? Designhotell som glömmer bort sin främsta uppgift, att bona om och skapa hemma hos-känsla för resenären, missar hela poängen.

House Hotel i Istanbuls hippa kvarter Nisantasi är ett skolexempel där design, service och trivsel harmoniserar utan problem.

Klientelet på Nisantasis barer och restauranger har en viss förväntan på allt de företar sig en solig eftermiddag. Just därför är utbudet här oförskämt bra, vilket också har inspirerat hotellen att erbjuda lika mycket finess.

House-Hotel-Istanbul-2

Som incheckande gäst tas man emot av en engelsktalande och världsvan doorman. Via en hiss svischas man upp ett par våningar till hotellets hjärta och vardagsrum. För lobbyn på House Hotel är ingen ekande och marmorklädd lobby i klassisk tappning.

Tvärtom, lobbyn är där allt händer. Om man nu inte är sovande gäst så är cocktail hour och after work två bra anledningar till att bege sig hit. I komfortabla soffor och vid stilrena bord, ja – allt har en tydlig designprägel, sitter en välklädd publik som liksom bara höjer designfaktorn i lokalen.

House-Hotel-Istanbul-3

Själva rummen har samma touch av stilren design och harmoniska färger. Textilier och möbler i crème och beige inger ett lugnt intryck. Rummen är precis så där lagom hippa att man ändå känner sig hemma.

Av Istanbuls alla magiska stadsdelar och hotell med höga anspråk kan det vara svårt att komma till ett beslut innan avresa. Men en sak är säker, vill man vara mitt i smeten samtidigt som man bor i en lugn och sofistikerad miljö, då är Nischantashi det självklara valet.

House Hotel råkar bara vara ytterligare ett lyckat exempel på hur dagens boutiquehotell vågar hålla en avspänd framtoning för sina världsvana och svårflörtade gäster.


Text: Ricki Petrini
Publicerad: 9 september, 2015