Det här ägnar vi oss åt i hissen när ingen ser

Har det hänt att du både släppt en fis och petat nästan när du är ensam i hotellhissen? Du är inte ensam, enligt en undersökning som hotels.com gjort är det hela 21 procent av deltagarna (både män och kvinnor) som drar av en rökare i hissen. En får förmoda att de har ganska bråttom ut sedan…

Kanske dags för en sådan här skylt i hissar?

Det näst vanligaste man gör i en hiss är att fixa till sminket. 16 procent av kvinnorna som svarade passar på att bättra på makeupen när man ändå är på väg upp eller ner. Vi vet, speglarna är ju så bra i en hiss.

Ett fåtal, 4 procent, ägnar sig åt sex när de åker hiss. Hur hinner man är vår fråga då? Antingen får det vara ett jäkligt högt hotell, eller så är det riktigt snabba par.

De här är nog himla snabba tror vi.
De här är nog himla snabba tror vi.

Andra saker man gör i en hiss är att ta sig en tupplur eller byta om. Att byta om kan vi förstå, men tupplur? Återigen, hur hinner man? Och finns det inte lugnare platser om man nu vill sluta ögonen en stund på hotellet?

Skönare ställen att ta sig en lur på finns ju...
Skönare ställen att ta sig en lur på finns ju…

Som de svenskar vi är stör vi oss gärna på andra gäster i hissen. Speciellt mycket stör vi oss på de som bara ska en eller två våningar och ändå tar hissen. Hela 30 procent av de tillfrågade svarade att de irriterar sig på detta och tycker att man ska ta trapporna om man inte ska längre än så.


Text: Louise Flinck
Publicerad: 8 oktober, 2015