Palatset vid Donaus strandkant

Vi har kommit att vänja oss vid att lyxkedjan Four Seasons letar rätt på historiska byggnader närhelst de öppnar nya hotell. Dessa landmark buildings sätter ribban för oöverträffad lyx.

Four Seasons Hotel Budapest Gresham Palace är ett gammalt bankpalats som svidat om i helt ny kostym. Här vid Donaus strandkant (på Pest-sidan) har denna himmelska matchmake gjort sig ett namn som ett av Östeuropas mest legendariska hotell.

Det blir ju lätt så när Four Seasons sätter sitt varumärke på dekorativ stuckatur, kristallkronor och takhöjd som påminner om himlavalv. Och här har man dessutom kryddat arkitekturen med klanderfri service.

textbild-2-gresham

Rummens generösa disponering har lika mycket med takhöjden att göra som med golvyta. Sekelskiftsdetaljerna som blandas med de robusta möblerna (också en signaturdetalj för kedjan) ger en harmonisk balans.

När hungern faller på kan husets restaurang Kollázs Brasserie & Bar vara lösningen på en kurrande mage. Med betoning på lekfulla och prisvärda rätter är det här en mer avspänd matinrättning än vad man normalt finner på hotell i den här standarden.

Slutligen bör man inte missa hotellets imponerande SPA med sju behandlingsrum för kropp och själ. Givetvis finner man även en infinity pool och bubbelpool för de trötta shoppingfötterna.

textbild-1-gresham


Text: Ricki Petrini
Publicerad: 17 juli, 2015