Juste och prisvärt boende med stans hetaste poolterrass

Vem har inte hört tugget om Dubais överflöd av 5-stjärniga och, galet nog, 7-stjärniga hotell? Istället lyfter vi här fram ett riktigt bra alternativ som varken maxar stjärnrating eller kreditkortet.

Park Regis är det mesta lite mer low key. I alla fall om man jämför med skrytbyggena nere i Downtown. I svenska mått hade det hela givetvis handlat om ett hotell i den absoluta toppen, mycket tack vare hotellets välbalanserade rum, spektakulär utsikt och en takpool som heter duga.

Här i kvarteren mellan gamla och nya Dubai (tro det eller ej, men allt i emiratet är faktiskt inte nytt) reser hotellet sig som ett majestätiskt torn mittibland de andra lägre byggnaderna.

Fördelarna är många att faktiskt välja ett hotell som inte ligger mitt i smeten. Dels är man i den här delen av stan mycket närmare flygplatsen, med smidiga transportvägar till och från.

Park-Regis-1

 

Sedan har man den populära Gold Souk precis runt hörnet och Spice Market kommer därför på köpet. Närhelst man sedan vill ta sig downtown är taxiresan endast någon hundralapp bort.

Kronan på verket är hotellets takpool som på kvällen svidar om till en roof top-bar. Många är alternativen i stan som erbjuder en pool långt ovan gatunivån. Det är liksom mer eller mindre standard i Dubai.

Men medan de stora hotellkedjorna fokuserar på stora poolområden en sisådär 3-5 våningar ovan markplan, har Park Regis istället placerat poolen på bästa location – högst upp! Gassande sol och svindlande utsikt ackompanjeras av en smakfull pool och trevlig poolservice.

Balansera reskassan i Dubai och skippa därför de flådigaste hotellen. Med shopping i världsklass och ett aktivitetsutbud som saknar motstycke har du mer att välja på när hotell som Park Regis ger dig bra och exklusiv valuta för pengarna.


Text: Ricki Petrini
Publicerad: 17 juni, 2015