Resekoll: Har du planerat semestern än?

Är du en världsvan globetrotter? Redan sett Europas stora städer och provat charternostalgin i Medelhavet? Misströsta inte, ännu finns det mycket kvar att upptäcka.

Resemarknaden har en tendens att återförnya sig säsong efter säsong, och många är företagen som lyckas lista ut hur man ska fånga uppmärksamheten från de mest inbitna och kräsna resenärerna.

Därför har vi här listat 5 restrender som inte bara lyckas kasta nytt ljus på gamla godingar, utan de får oss att vilja utforska våra redan upplevda minnen på nytt.

Avsluta därför sökandet efter nya äventyr när du i själva verket kan återuppleva din personliga favorit på ett helt nytt sätt.

art-restrend

Här listar vi 5 tips till den kommande semestern:
  1. Stockholm: Mest poppis på nätet vinner!

Eller snarare handlar det om att ”mest gillad” på nätet får bästa dealen. I alla fall på Nordic Light Hotel i Stockholm. Deras erbjudande tidigare i år erbjöd härliga rabatter på bokningen baserat på hur många följare du har på Instagram. Innovativ kampanj eller triggar det gilla-hetsen på nätet? Oavsett är det här ett stadigt, lekfullt och centralt beläget hotell som ständigt har bra erbjudanden för privatresenären på helger och under sommaren. Kolla in deras nuvarande erbjudanden här.

  1. Medelhavet: Sista minuten – inte bara på flyget

Svenskarnas förkärlek för kryssningar ser inget stopp. I sommar har bokningarna ökat med 30% och då är det framför allt Medelhavet som gäller. Etablerade rederier som MSC Cruises, Royal Caribbean och Silversea Cruises erbjuder spännande rutter i Italien, Kroatien, Grekland och Turkiet. Håll dessutom utkik efter sista minuten-erbjudanden. Precis som på flyget kan du här fynda (och då menar vi Fynda!) bland löjligt bra priser framför allt i juni och i september. Vi hittade till exempel en 7-dagarskryssning med MSC i Medelhavet för 2790 kr. Då ingick även alla måltider!

  1. London: Istället för den klassiska puben

Om du inte hört talas om Nuno Mendes så ska du lägga hans namn på minnet omedelbums. Född i Portugal men numera internationellt erkänd som en fine dinig-kock i högsta kategori. Tidigare jobbat på elBulli (flerfaldigt prisbelönad till världens bästa restaurang) och med kocklegender som Jean-Georges Vongerichten och Wolfgang Puck. Numera driver han den London-baserade restaurang Chiltern Firehouse som har en längre väntelista än Londonmaraton.

textbild-2-nuno-mendes

  1. Flyget: Match-making i flygstolen

Det amerikanska flygbolaget Delta lanserar nu Innovation Class där resenärer ansöker om att sitta bredvid musikproducenter, kockar och entreprenörer. På KLM har man också tagit ”seating” till nästa nivå; varför inte välja någon som matchar dig på LinkedIn bredvid dig på långflygningen? (Källa: Condé Nast Traveller)

  1. Paris: Kontinentens största modesnackis i sommar

Om du ändå har vägarna förbi den franska huvudstaden i sommar, varför inte snappa upp lite couture på färden? Modemuséet Palais Galliera på 10 Avenue Pierre lanserade sin utställning tillägnad Jeanne Lanvin redan i mars i år. Fram till 23 augusti går det att bevittna storyn och verken av modehusets grundare. Utställningen kureras av designern Alber Elbaz som numera är Lanvins Artistic Director.

textbild-3-resetrender

Ricki Petrini
Publicerad: 15 juni 2015
Foto: Alamy, All Over Press, Ricki Petrini

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp