Så övervinner du flygrädslan!

Är det dags för ännu en solresa på semestern? Oavsett om du planerar lata dagar i Medelhavet eller bara bokat inrikesflyget, så kan miljön uppe på 10 000 meters höjd vara en klaustrofobisk cell för många. Vi ger dig här tipsen som hjälper dig att ta dig igenom obehaget i luften.

Inspirerade av chick flick-filmen ’Bridesmaids’ såg vi framför oss en kaotisk flygresa där semesterstressade människor försöker hantera varandra, och den trånga miljön på 10 000 meters höjd. Flygrädsla är inget att skämmas över och situationen blir inte lättare av tokfulla flighter under ledigheterna.

Huvudkaraktären Annie Walker (spelad av Kristen Wiig) och de fyra andra brudtärnorna i filmen har helt olika sätt att hantera flygresan i handlingen, där bruden Lilian själv flyger business class. Medan miljön i den främre delen av kabinen är rymlig och flärdfull, har brudtärnan Annie i ekonomi fullt sjå med att klara av flighten.

Här listar vi 5 st möjliga lösningar för att hantera livet på 10 000 meters höjd:

 

1-accessoarer-flyg

1. Flygaccessoarer

Hörlurar, nackkudde, stödstrumpor och ögonmask är luftens Första hjälpen. Ett riktigt flygproffs har dessutom med sig adapter för olika uttag för lurarna, solglasögon och mobilt batteri som backup.

 

2-ny-bekant-flyg

2. Ett minnesvärt möte

Varför ignorera det faktum att du ska tillbringa de kommande timmarna på gosavstånd med din grannpassagerare? Gör något osvenskt och börja prata med en total främling för att fördriva tiden.

 

3-gymnastik-flyg

3. Kroppsövningar

Medicinska studier visar att fysiska övningar under långa flighter minskar risken för bland annat blodproppar. Var påhittig och hitta ytor ombord för dina gymnastiska övningar.

 

5-right-tur-i-planet-fly

4. Gå på upptäcktsfärd

Detta förutsätter att du flyger med en större flygplanstyp. I en kabin med dubbla mittgångar kan du ju faktiskt ta en promenad runt, runt. Håll ett öga på skylten för säkerhetsbälte.

 

6-dryckesval

5. Rätt dryckesval

Vi på redaktionen vill givetvis inte förespråka någon typ av alkoholhaltiga drycker för att dämpa flygrädsla. Så därför ska vi inte prata mer om det faktum att rätt val av dryck faktiskt både lugnar och roar en rastlös själ i luften. Trevlig resa!

Ricki Petrini
Publicerad: 10 mars 2017
Foto: Faksimil: Bridesmaids The Movie

Skönhet från ditt kök

Så fixar du looken hemma!