Maxa din spadag

Att unna sig en spabehandling är en riktig lyx. Vi vet hur du maximerar din upplevelse.

Kom för tidigt
Har du bokat in en behandling klockan 14, så kom gärna 13.45. Är du en kvart tidig hinner du i lugn och ro ta av dig ytterkläderna, gå på toaletten, byta om och vara helt redo när behandlingen ska börja. Det värsta som finns är att rusa in på spaet i sista sekunden, med andan i halsen. Har du redan hunnit varva ner kan du slappna av ordentligt och njuta maximalt.

Stäng av mobilen
Försäkra dig att du inte blir störd mitt under din behandling av en ringande telefon eller pipande sms-signal. Sätt mobilen på ljudlös eller stäng av den helt och hållet.

Kom dit naturell
Ska du på en ansikts- eller kroppsbehandling, så låt huden vara dagen innan. Det är inte rätt tillfälle att testa en ny kräm, peela ansiktet eller vaxa benen.

Drick vatten
Se till att du inte är uttorkad när du kommer till spaet. Drick ordentligt med vatten så att huden är i bra form -men drick inte så mycket att du måste avbryta behandlingen för att springa på toaletten, skriver Allure.

Stanna kvar
Boka inte in något precis efter din spavistelse; du vill inte behöva stressa därifrån. Många spaanläggningar låter dig dessutom använda dusch, pool och bastu efteråt, så passa på att stanna kvar och njut av känslan av lugn och avslappning. Spabehandlingar är inte billiga, så det är lika bra att utnyttja allt som ingår.

Bildspel: Maxa din spadag

Redaktionen
Publicerad: 25 mars 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp